Promotietoernooi G-voetbal geslaagd

Promotietoernooi G-voetbal geslaagd

Woensdagmiddag organiseerde WRZV / De Boog in samenwerking met PEC Zwolle United, SV Zwolle en WVF het promotietoernooi gehandicaptenvoetbal (G-voetbal), voor jongens en meisjes met een lichamelijke en / of een verstandelijke handicap. Het evenement zou in eerste instantie op het veld van SV Zwolle plaatsvinden, maar werd vanwege het slechte weer in de WRZV-hallen gehouden.

Het promotietoernooi wordt elk jaar georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met voetbal. ,,Kinderen met de basisschoolleeftijd zijn moeilijk te bereiken. Ze weten vaak niet of er überhaupt wel iets voor hen is op het gebied van voetbal. Daarom is dit promotietoernooi georganiseerd, om de kinderen hun eerste voetbalervaring op te laten doen”, aldus Bert Klaassen, voorzitter van WRZV / De Boog.

Namens PEC Zwolle waren voetballers Haico Epe, Ibrahim Ikililou en Mike Koenders aanwezig. Voor PEC Zwolle-verdediger Koenders was het de eerste keer dat hij betrokken was bij een soortgelijk toernooi: ,,Het was een hele mooie ervaring om met deze jongens samen te werken. Ik vond het ook mooi om te zien hoe blij ze waren en hoeveel plezier ze in het voetballen hadden.”

Klaassen geeft aan dat de spelers van PEC Zwolle de kinderen goed aanvoelden: ,,De PEC Zwolle-jongens zorgden ervoor dat de spelers die de bal niet veel raakten, de bal uiteindelijk wel kregen. De Zwolse spelers ervoeren hoe puur de ervaring, de blijheid en het fanatisme is van deze kinderen. Het is een prachtig leerzaam contrast met hun wereld.”