Sluiten
PEC Zwolle
 

Jeugdopleiding

In de huidige selectie van het eerste elftal zit een behoorlijk aantal spelers die hun opleiding bij PEC Zwolle heeft genoten. De Zwolse jeugdopleiding wordt dan ook goed beoordeeld door de KNVB, waar het met vier sterren tot de top van Nederland behoort. De jeugdopleiding van PEC Zwolle zet de komende periode tevens een stap voorwaarts in de ontwikkeling tot een regionale jeugdopleiding (RJO).

Centre for Sports & Education
Bij PEC Zwolle vinden wij voetbal belangrijk, maar wordt er ook veel waarde gehecht aan onderwijs. Daarom werkt de club nauw samen met het Centre for Sports & Education (CSE). Alle jeugdspelers van PEC Zwolle die voortgezet onderwijs volgen doen dit bij het CSE. Ook voor leerlingen die een studie volgen in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) zijn er voldoende mogelijkheden om voetbal en onderwijs optimaal op elkaar af te stemmen. Het CSE biedt onderwijs op maat aan voor het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Ook voor het basisonderwijs biedt het CSE deze mogelijkheid. Een groot voordeel van deze samenwerking is de weekinvulling. Onze jeugdspelers trainen in de ochtenduren en zijn rond 15.30 uur vrij. Ze hebben dan zowel trainingen als het onderwijs gevolgd.

Het doel van het CSE is om sporters met een professioneel perspectief een complete opleiding te bieden in de vorm van een optimale balans tussen sport, school en thuis. De opleiding bestaat uit drie domeinen, te weten het sporttechnisch-, het onderwijs en het sport ondersteunend domein. Het unieke aan het CSE is dat de sport centraal staat. Een meerwaarde is bovendien dat je als voetballer zowel individueel als in teamverband in contact komt met andere talentvolle sporters. Om voor het CSE in aanmerking te komen moet je spelen in de jeugdteams van PEC Zwolle. Voor meer informatie van het CSE: www.cse-zwolle.nl.