sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

PEC Zwolle en ENGIE tekenen intentie tot samenwerking

Afgelopen zaterdag is voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Groningen een intentie tot samenwerking getekend tussen PEC Zwolle en ENGIE. Voor deze bijeenkomst waren ruim 50 bestuurders uit de regio Zwolle en Groningen aanwezig om elkaar te inspireren op het thema energie.  
 
De ambitie die de bestuurders zaterdag onderling hebben uitgesproken is een CO2-neutrale regio te realiseren. Als eerste sprak woordvoerder van de regio en tevens wethouder van de gemeente Hardenberg René de Vent. Hij gaf in zijn verhaal aan dat er momenteel veel losse initiatieven ontstaan over de CO2-neutrale regio, alleen dat er geen overkoepelende samenwerking is. Het verhaal van De Vent vond bevestiging in de woorden van Adriaan Visser en Mike van der Weerd. Respectievelijk voorzitter van PEC Zwolle en CFO van ENGIE. Beide heren spraken de ambitie uit om middels het stadion van de voetbalclub de regio verder te verduurzamen. Bijvoorbeeld in de vorm van het plaatsen van zonnepanelen.  

PEC Zwolle ziet daar een nadrukkelijk rol voor zichzelf in weggelegd, aangezien voetbal als katalysator werkt voor zowel sociale, maatschappelijke als economische projecten. Het bereik van de club is met 10.000 seizoenkaarthouders, ruim 30.000 clubcardhouders en rond de 100.000 volgers op social media groot te noemen. Dit bereik kan ENGIE inzetten om door middel van activatie de klant groene stroom aan te bieden middels de eerder genoemde zonnepanelen. Wat houdt dit concreet in? ENGIE investeert in de zonnepanelen, bedrijven in en rondom het stadion bieden hun dak aan en ontvangen daarvoor een vergoeding. De burgers nemen zonder verdere investering groene stroom af van ENGIE en PEC Zwolle activeert supporters en sponsoren waar de club een vergoeding voor ontvangt. Dit levert een nieuwe, mooie vorm van samenwerking op binnen de regio Zwolle, dat gaat helpen om de doelstellingen op het gebied van een duurzame, vitale regio verder gestalte te geven. 

Foto: Kasper Veenstra