sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Geslaagde forumavond in Supporterscafe

In nauwe samenwerking met de Supportersclub, is donderdagavond de tweejaarlijkse forumavond georganiseerd. Vanaf 19.30 uur had de achterban van de club alle ruimte om de directie, selectie en kantoororganisatie te vragen naar de huidige stand van zaken.

De forumavond bestond uit een drietal onderdelen. Nadat de voorzitter van de Supportersclub Freddy Eikelboom de avond opende en presentator Gerjos Weelink voorstelde, trapte de voorzitter van de club Adriaan Visser het bal af met een update over de ontwikkeling van de club. Hij gaf aan dat de sportieve prestaties dit seizoen wisselvallig zijn, maar dat de organisatie van PEC Zwolle wel een stabiel en goed jaar doormaakt. Ook werden de supporters meegenomen in de eventuele gevolgen mocht de club onverhoopt in de play-offs om promotie/degradatie terechtkomen. Daarbij werd eens te meer het belang van de komende drie wedstrijden onderstreept. In die duels heeft PEC Zwolle de gelegenheid zich op eigen kracht definitief veilig te spelen en het verblijf in de Eredivisie met een zesde seizoen te verlengen.

Na het verhaal van de voorzitter, namen technisch directeur Gerard Nijkamp en Bert Ebbens van de voetbalacademie het woord. De heren praten de aanwezigen bij over de ontwikkelingen van de club op technisch gebied. Zo gaf Nijkamp aan dat de lijstjes met potentiele versterkingen klaarliggen en dat er geschakeld kan worden indien handhaving in de Eredivisie definitief is. Ebbens nam vervolgens het stokje van Nijkamp over en legde uit hoe de voetbalacademie van PEC Zwolle te werk gaat. Vanuit de zaal kwamen er de nodige vragen over de scouting en positionering van de club ten opzichte van concurrerende BVO’s uit de omgeving.

Het laatste onderdeel van de forumavond bestond uit een vraaggesprek met zeven selectiespelers. De voetballers werden door de fans gevraagd naar de wedstrijdbeleving en hoe het er na afloop van een wedstrijd in de kleedkamer aan toe gaat. Ook de spelers, met aanvoerder Bram van Polen voorop, benadrukte het belang van de wedstrijd zaterdagavond tegen Heracles Almelo. De selectie deed een dringend beroep aan de achterban om het team vol te ondersteunen, zoals het hele seizoen al het geval is. Van Polen complimenteerde de fans voor hun support dit seizoen, die ondanks de mindere resultaten nooit resulteerde in fluitconcerten of witte zakdoekjes. Hiermee kwam er een einde aan een geslaagde forumavond, maar niet voordat er met elkaar nog van een drankje werd genoten.