Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Het seizoen van PEC Zwolle O13

Gedurende de winterstop blikken we terug op de eerste seizoenshelft van onze jeugdteams. Hierbij komt van ieder team uit de PEC Zwolle voetbalacademie de aanvoerder aan het woord.

Dylan Ruward voetbalt inmiddels ruim twee jaar bij PEC Zwolle. De 12-jarige middenvelder is de aanvoerder van PEC Zwolle O13. Ruward begon bij PEC Zwolle in de O11 en voetbalt nu met veel plezier onder leiding van trainer Stefan Luchtenberg. Vandaag blikt Ruward terug op de eerste seizoenshelft waarin PEC Zwolle O13 is geëindigd op de negende plek van de ranglijst.

,,Ik ben tevreden over de teamprestaties dit seizoen. Veel dingen gaan beter dan vorig jaar in de O12. We ontwikkelen ons erg goed, mede dankzij onze trainer.” Ruward vindt het erg belangrijk dat hij stappen zet in zijn ontwikkeling. Hij kijkt daarbij ook veel naar de spelers van het eerste van PEC Zwolle. Zijn grote favoriet is Ryan Thomas. ,,Ik speel graag net als Thomas op het middenveld. Hij heeft altijd goede passes. Daarnaast loopt hij vaak goed vrij en gaat hij de duels hard aan. Thomas is erg sterk ook al is hij kleiner en lichter dan zijn tegenstanders.”

Ruward geniet van goed voetbal en hoopt dat hij met zijn team in de tweede seizoenshelft op minimaal een zesde plek eindigt. ,,De zesde plek moet haalbaar zijn. We spelen goed samen en proberen afspraken altijd uit te voeren. Daarnaast hebben we als team veel plezier met elkaar.” Plezier is volgens de aanvoerder erg belangrijk in het voetbal.

De middenvelder denkt terug aan zijn meest bijzondere wedstrijd dit seizoen. ,,Dat is de wedstrijd tegen FC Twente O13. Het was de finalewedstrijd op het toernooi van Bon Boys in Haaksbergen. We speelden die wedstrijd erg goed en wonnen de eindstrijd met 2-0.” Een mooie herinnering voor Ruward en zijn teamgenoten. Wat minder goed ging in de eerste seizoenshelft was de bekerwedstrijd tegen Almere City FC. ,,We verloren die wedstrijd met 2-1. Het lukte niet om toen duels te winnen en onze afronding was ook niet goed. In de competitie drie weken later hebben we wederom tegen Almere City FC gespeeld en deze hebben we wel gewonnen. Mede omdat de zwakke punten van de eerste wedstrijd nu wel goed gingen.” Als aanvoerder is hij trots op de revanche.

In de tweede seizoenshelft wil Ruward zich graag verder ontwikkelen. De middenvelder hoopt op een mooie toekomst bij PEC Zwolle.