sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

PEC Zwolle Vrouwen pakt een punt tegen titelkandidaat

Vrijdagavond stond er een speciaal affiche op het speelschema voor PEC Zwolle Vrouwen. Nadat de Zwollenaren afgelopen zaterdag regerend landskampioen FC Twente Vrouwen versloegen in de 1/4 finales van het KNVB bekertoernooi (3-2), troffen beide teams elkaar een kleine week later opnieuw. Dit keer in competitieverband

Waar FC Twente Vrouwen momenteel op de tweede positie staat in de competitie, bezet het elftal van trainer/coach Joran Pot de laatste plaats. Toch is het de bezoekende club PEC Zwolle Vrouwen dat in Hengelo scherp aan het duel begint. Dit resulteert al na drie minuten in de openingstreffer voor de Zwollenaren. De bal wordt uit een vrije trap voor het doel geslingerd. Judith Frijlink raakt de bal aan, waarna het leer via de paal in het doel rolt: 0-1. PEC Zwolle Vrouwen blijft ook daarna druk naar voren zetten. Dit leidt ertoe dat vier minuten later ook het tweede doelpunt gescoord wordt. Yvette van Daelen geeft de bal vanaf de rechterflank voor richting de vrijstaande Maxime Bennink. Koelbloedig trapt ze de bal tegendraads in de verre hoek binnen: 0-2. FC Twente Vrouwen neemt de regie in de fase die volgt over. Het team creëert kansen, onder meer via international Jill Roord en Ellen Jansen, maar het vizier staat nog niet op scherp. Ook PEC Zwolle Vrouwen blijft er gevaarlijk uitkomen. Zo kan het leer na een scrimmage net niet over de doellijn worden gewerkt en gaat een lobje van middenvelder Suzanne Giesen rakelings over het Twentse doel. Toch scoren de Tukkers voor rust uiteindelijk nog wel. Spits Jansen wordt diep gestuurd en schiet de bal langs Nadja Olthuis: 1-2. Na grote kansen voor Jansen en Esmee de Graaf in de blessuretijd, wordt er voor de rust gefloten.  

Na de thee is het de thuisspelende formatie die op jacht gaat naar doelpunten. De verdediging van PEC Zwolle Vrouwen staat echter goed en het duurt dan ook tot de 65 e minuut als de eerste echte kans genoteerd kan worden. Roord ontvangt de bal in het strafschopgebied na balverlies van de Zwollenaren op het middenveld. Ze schiet hard op doel, maar Olthuis brengt redding. Toch lijkt het leer alsnog in het doel te vallen, maar met een schitterende omhaal werkt Frijlink de bal voor de lijn weg. In de 73 e minuut is het alsnog raak voor FC Twente Vrouwen. De thuisploeg maakt optimaal gebruik van het numerieke overwicht. Dit nadat aanvoerder Kirsten Bakker geblesseerd het veld moest verlaten. Een hoge voorzet komt op het hoofd terecht van de aanvallend ingestelde Jansen, die in de verre hoek binnenkopt: 2-2. PEC Zwolle Vrouwen heeft het lastig in het restant, maar knokt voor elke meter. Nadat Lenie Onzia de paal heeft geraakt, redt doelvrouw Olthuis met een katachtige reflex na een inzet van invaller Lineth Beerensteyn. De slotfase is spannend en amusant. Zo haalt de Zwolse formatie een bal in de blessuretijd van de lijn en komt PEC Zwolle Vrouwen er via Rebecca Doejaaren en Van Daelen nog zeer gevaarlijk uit. Gescoord wordt er echter niet meer. Zodoende eindigt de wedstrijd in een gelijkspel en houdt PEC Zwolle Vrouwen een knap punt over aan deze competitiewedstrijd tegen de regerend landskampioen.

Wedstrijdstatistieken
FC Twente Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen
Scheidsrechter: Wilfried van Schaik

Opstellingen
FC Twente Vrouwen : Jade Adan, Maud Roetgering, Danique Kerkdijk, Siri Worm (’84. Sabrine Ellouzi), Marthe Munsterman (’45. Maruschka Waldus), Lenie Onzia, Ellen Jansen, Jill Roord, Renate Jansen, Bente Jansen (’64. Lineth Beerensteyn) en Sherida Spitse.
PEC Zwolle Vrouwen : Nadja Olthuis, Joos van Os, Judith Frijlink, Kirsten Bakker (’73. Kyra Scheggetmann), Merlin Tiemens, Nurija van Schoonhoven, Suzanne Giesen (’85. Lydia Borg), Yvette van Daelen, Maxime Bennink (’68. Anouk van Vilsteren), Rebecca Doejaaren en Esmee de Graaf.

Scoreverloop
‘3. Judith Frijlink 0-1
‘7. Maxime Bennink 0-2
’39. Ellen Jansen 1-2
’73. Ellen Jansen 2-2