Sluiten
PEC Zwolle
 

Over PEC Zwolle United

Maatschappelijke betrokkenheid staat bij PEC Zwolle al jaren hoog in het vaandel. Door het bundelen van allerlei maatschappelijke activiteiten zijn we in 2010, met ondersteuning van diverse partners, gestart met PEC Zwolle United. Om mensen die een steuntje in de rug nodig hebben iets extra’s te bieden. De verschillende projecten, onderverdeeld in vier pijlers, kenmerken zich door een actieve betrokkenheid van spelers, trainers, ambassadeurs en medewerkers.

PEC Zwolle is met recht ‘Meer dan Voetbal’. De club wil mensen samenbrengen, activeren en faciliteren om hun ambities door middel van voetbal te verwezenlijken. Om deze ambities nog beter te realiseren heeft PEC Zwolle in juni 2014 de Stichting Regio Zwolle United in het leven geroepen. PEC Zwolle United maakt onderdeel uit van deze stichting.

Bedrijven en organisaties in de regio Zwolle kunnen in deze stichting participeren en investeren om de kracht van voetbal te gebruiken als katalysator voor waardevolle sportieve, maatschappelijke en economische projecten. Ons doel is een krachtige en ondernemende Regio Zwolle, waarin iedereen een steentje bijdraagt om de leefbaarheid en het collectieve welzijn te versterken.Erben vertelt!
“Voetbal is meer dan een spelletje. Voetbal moeten we blijven inzetten voor de samenleving. In het onderwijs, op het gebied van integratie, participatie en gezondheid. Als voetballer en voetbalclub heb je een verantwoordelijkheid voor die maatschappelijke activiteiten in je omgeving. En waarom zouden we die kansen laten liggen? Want het werkt! Voetbal heeft een unieke kracht die ingezet moet blijven worden voor maatschappelijke activiteiten. Daar zie je ook dat het stadion, de club en bekende voetballers echt voor motivatie zorgen en impact heeft op de deelnemers. Wij zijn ervan overtuigd dat voetbal dit allemaal teweeg brengt.’’ 

PEC Zwolle United heeft ook een eigen website, dus kijk voor alle informatie op  www.peczwolleunited.nl .