sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag De Graafschap JO15-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O15 moet kampioensfeest uitstellen

Zondag speelde PEC Zwolle O15 op sportpark Zuid van DZC' 68 Doetinchem de allesbeslissende kampioenswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap O15. De heenwedstrijd werd met 4-2 gewonnen door de Blauwvingers, maar nu stonden er voor de Zwollenaren grotere belangen op het spel. Voor het eerst in de historie konden ze promotie naar de Eredivisie bewerkstelligen.

Trainer/coach Henk Brugge gaf duidelijk aan dat het geduld bewaard moest blijven en er goed in de organisatie moest worden gespeeld om van daaruit de gastheren pijn te doen. Het duel was nog maar amper begonnen, toen PEC Zwolle-doelman Scholman direct al aan de bak moest. Hij redde fraai op een inzet van de Doetinchemse formatie. De thuisclub trok fel van leer en maakte het Zwolle erg moeilijk in de beginfase. In de negende minuut leek de thuisclub op voorsprong te komen, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. De Zwollenaren hadden zeker de nodige spanning, want soms gingen de simpelste dingen mis. Toch was het Cameron die namens de blauw-witten de score opende na een goede assist van Diallo. Hij legde de bal terug voor de voeten van Cameron, die van daaruit kon scoren: 0-1. Enkele minuten later bracht Diallo de stand zelfs op 0-2 na goed voorbereidend werk van Caschili. Hij stuurde met een steekpass Diallo de diepte in en kon oog in oog met De Graafschap-keeper Schouten scoren. De Blauwvingers zaten op dat moment op rozen, maar er was nog een lange weg te gaan in de wedstrijd. De thuisclub was veelvuldig op zoek naar de spitsen Hassan en Meerdink en dat zorgde zeker voor veel dreiging, want ze bleven constant druk zetten op onze defensie. Niet veel later bracht De Graafschap de spanning weer terug in de wedstrijd, want Hassan kon via een goed opgezette aanval de aansluitingstreffer maken. Hij schoot de bal hard binnen, waarop doelman Scholman geen verweer had, 1-2. Na een half uur bracht diezelfde Scholman nogmaals redding en een inzet van Diallo ging net naast. Toen floot arbiter Stolk voor rust en zochten beide teams de kleedlokalen op.

Trainer/coach Brugge gaf aan dat Zwolle nog meer kon en moest geven. Voor de spelers was dat dus een taak om op zich te nemen. Het eerste speldenprikje kwam van Van Oene die een voorzet vanaf rechts net voorlangs zag gaan, want er liep niemand mee ter hoogte van de tweede paal. Een schot van Lagsir werd door doelman Schouten simpel gepakt en mogelijkheden van Van Oene en Diallo werden om zeep geholpen. De Graafschap bleef drukken, want in sommige fases kwam PEC Zwolle niet meer van de eigen helft af. Waar men al zo bang voor was werd bewaarheid door spits Meerdink. De speler kon een lage voorzet vanaf de rechterkant bij de eerste paal intikken, waarbij de Zwolse defensie te laat reageerde: 2-2. Dat was even een flinke dreun voor de Zwollenaren. Zij moesten weer van voren af aan beginnen. Pierik kwam in het veld voor Dijkman. Twaalf minuten voor het einde redde doelman Scholman zijn team op grandioze wijze. Mogelijkheden voor Van Oene en Lagsir troffen ook geen doel, zodat het nog steeds gelijk stond. Overman kwam nog in het veld voor Steenman. Een inzet van de ingevallen Pierik werd ook in de kiem gesmoord en ging er niet in. Overman had PEC Zwolle O15 naar de titel kunnen schieten door een goed afgelegde bal van Diallo met rechts binnen te werken, maar hij faalde jammerlijk. Dat extra beetje geluk ontbrak dus net. Na zeventig minuten plus twee minuten extra tijd vond arbiter Stolk het genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd, die voor Zwolle zeker enerverend was.

Komende zaterdag is PEC Zwolle O15 vrij, maar over twee weken speelt het team de allesbeslissende laatste thuiswedstrijd in eigen stadion tegen Zeeburgia O15. Aanvang op zaterdag 26 mei is om 12.00 uur. Een ieder is van harte welkom om het elftal aan te moedigen op weg naar het kampioenschap in de 1e divisie A Landelijk. Mocht Alphense Boys komende zaterdag uit bij Zeeburgia O15 twee punten morsen, dan kan de vlag alsnog in top voor de manschappen van Brugge.

De Graafschap O15 - PEC Zwolle O15: 2-2 (1-2).

Scheidsrechter: Stolk

Opstelling De Graafschap O15: Schouten, Van Zadelhoff, Hagemans, Willemsen, Oztas, Oostendorp, A-Kum, Meerdink, Hassan, Ozturk (42. De Haan) en Kok

Opstelling PEC Zwolle O15: Scholman, Steenman (53. Overman), R. Van den Berg, Van Enk, Van Dijk, Lagsir, Dijkman (48. Pierik), Caschili, Van Oene, Cameron en Diallo.

Scoreverloop:
17. Cameron 0-1
20. Diallo 0-2
26. Hassan 1-2
56. Meerdink 2-2