Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Zeeburgia JO15-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O15 wint lastige uitwedstrijd

Afgelopen zaterdag stond voor PEC Zwolle O15 de altijd lastige uitwedstrijd tegen Zeeburgia O15 op het programma. De Zwollenaren hadden na het onnodige gelijkspel van vorige week zeker wat recht te zetten, want koploper FC Emmen O15 stond vijf punten voor op de ranglijst.

De Zwolse spelers begonnen het duel voortvarend, want Julius Dirksen opende de score al in de 9e minuut na een snel genomen vrije trap van Maxwell van Dijk en omspeelde de Zeeburgia-doelman vrij eenvoudig: 0-1. De Amsterdammers kwamen niet verder dan enkele aanvallen, maar veel gevaar leverde dat niet op. Sincere Overman leek de score uit te breidden, maar deze raakte de lat. Na een half uur spelen ging een inzet van Van Dijk net naast het doel, maar kort daarna was het via een goed opgezette aanval wel raak voor de Blauwvingers, want Overman bereikte via een voorzet vanaf de linkerflank Stef van Oene die het leder strak en hard binnen schoot en daarmee de doelman van de gastheren kansloos liet: 0-2. Daarvoor werd er ook nog een doelpunt van de Zwollenaren afgekeurd wegens buitenspel en gingen kansen van Gabi Caschili en Samir Lagsir naast en over het doel. Beide ploegen zochten met een 0-2 ruststand de kleedkamers op. De taken voor de tweede helft werden weer goed besproken door trainer/coach Henk Brugge. Zeeburgia probeerde alles om tegen te scoren, maar de organisatie van de Zwollenaren stond goed. Zwolle ging op jacht naar de derde treffer, totdat Zeeburgia in de 59e minuut tegen kon scoren en weer moed kreeg. Een voorzet vanaf de rechterkant ging via het lichaam van Osagie Oritsetimeyin pardoes in het net. Inval-doelman Reijnen kon er weinig aan doen en was kansloos: 1-2. Waar vorige week de winst nog uit handen werd gegeven, hield PEC Zwolle O15 nu stand. Komende zaterdag speelt het team wederom een uitwedstrijd. Dan is Go Ahead Eagles O15 de tegenstander. Aanvang op sportpark De Muggert in Wesepe is om 13.30 uur.

Zeeburgia O15- PEC Zwolle O15: 1-2 (0-2)

Scheidsrechter:  Dhr. Te Lindert

Opstelling PEC Zwolle : Scholman (55. Reijnen), Steenman (52. Goudbeek), van den Berg, Dirksen, Van Dijk, Dijkman (52. Van Hoesel), Lagsir, Caschili (36. Van Enk), Van Oene, Van der Woude (36. Diallo), Overman

Scoreverloop:
9. Dirksen 0-1
32. Van Oene 0-2
59. Oritsetimeyin 1-2