Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Ajax JO16-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O16 maakt het Ajax niet gemakkelijk

PEC  Zwolle O16 speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. De koploper had vorige week nog met 11-0 gewonnen en startte vol zelfvertrouwen aan deze wedstrijd. Trainer/coach Henry van der Vegt stuurde zijn spelers echter het veld op met de opdracht om het eigen spel te blijven spelen en zich niet aan te passen aan de tegenstander. Wat volgde was een hele leuke wedstrijd.

Binnen acht seconden was het al bijna raak voor de Amsterdammers. PEC Zwolle trapte af en door de  druk van de aanvallers van Ajax werd de bal verloren. Gelukkig bracht de paal redding. De Zwollenaren werden gelijk met de neus op de feiten gedrukt. Fouten zouden worden afgestraft. PEC Zwolle herstelde zich echter snel en al in de zesde minuut leidde slecht wegwerken van de keeper van Ajax tot de 0-1. Arenchelo Leito speelde de bal op Jarno Westerman, die koelbloedig scoorde. En dat was weer even schrikken voor de Ajacieden. Er ontstond een wedstrijd waarbij het tempo hoog lag. Ajax O16 zat er bovenop, maar met veel passie en strijd wist PEC Zwolle O16, dat in deze fase zeker niet de mindere was,  de nul te houden tot minuut 27. Spits Jaimillio Pinas van Ajax speelde zichzelf mooi vrij en scoorde fraai: 1-1. Een paar minuten later schoot Leito in de handen van de doelman. Door een persoonlijke fout achterin kwam Ajax in de 31e minuut met geluk op 2-1 via opnieuw Pinas. Hierna kwam er echter nog een mogelijkheid voor Damian Halfwerk (schot over) en ging een vrije trap van Mike van Ekeren voorlangs. De Zwollenaren vergaten af en toe de rust te bewaren en lieten zich te vaak meeslepen in het hoge tempo van de Amsterdammers. Vlak voor rust werd wederom een misser afgestraft. Pinas zorgde voor een onvervalste hattrick: 3-1.

In de rust merkte trainer/coach Van der Vegt op, dat de laatste twee tegentreffers niet nodig waren geweest en dat de ploeg zuinig moest zijn op het eigen balbezit. Daarnaast moest de rust worden bewaard. Snel de aansluitingstreffer maken, was tot slot zijn opdracht. Een middenvelder van Ajax gooide echter gelijk roet in het eten door in de 42e minuut via de onderkant van de lat raak te schieten: 4-1. Het kostte even tijd, voordat de Zwollenaren deze tegenvaller hadden verwerkt. Ajax, met meer individuele klasse,  speelde in deze fase beter, maar de spelers uit Zwolle gaven niet op en vochten zich terug in de wedstrijd. Toen Kevink Huzink alleen op de doelman afliep, rekende iedereen op de 4-2. Echter op het moment van schieten kreeg de speler een duw. Tot ontsteltenis van iedereen uit Zwolle gaf de scheidrechter slechts een hoekschop. In de 61e minuut lukte het echter wel de achterstand te verkleinen. Een mooie combinatie werd vanaf rechts opgezet en over veel schijven kwam de bal via invaller Alphadio Balde voor de voeten van Thom Olde Weghuis, die heerlijk inschoot: 4-2. PEC Zwolle wilde het hier niet bij laten zitten en ging op jacht naar meer, maar helaas zat dat er niet meer in. Een mooie aanval leidde nog via Huzink en Westerman tot een hoekschop, maar gescoord werd er niet meer. Hiermee werd de eindstand van 4-2 een feit. Na de wedstrijd kwam hoofdtrainer John van ‘t Schip nog in de kleedkamer om de spelers toe te spreken en te complimenteren met het vertoonde spel. Dit werd door iedereen zeer op prijs gesteld.

Op  18 november om 12.45 uur speelt  PEC Zwolle O16 de belangrijke thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam.

Wedstrijdstatistieken
Ajax O16 - PEC Zwolle O16: 4-2 (3-1)

Opstelling PEC Zwolle O16:
Drenth, Lemmert, Klooster (44. Koelewijn), Brinkmann, Olde Weghuis, Chirino (61. Kommer), Halfwerk (76. Lamptey-Lawson), v. Ekeren, Westerman, Huzink, Leito (55. Balde).

Scoreverloop:
6. Westerman 0-1
27. Pinas 1-1
31. Pinas 2-1
40. Pinas 3-1
42. Beelen 4 -1
61. Olde Weghuis 4-2