Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag PEC Zwolle - Feyenoord JO17-1

PEC Zwolle O17 en Feyenoord O17 delen de punten

In het MAC3Park stadion hebben PEC Zwolle O17 en Feyenoord O17 na een aantrekkelijke wedstrijd de punten gedeeld. De Zwollenaren waren daar het minst tevreden mee. Het grootste deel van de wedstrijd domineerde de thuisploeg en speelde het een prima wedstrijd, waarbij Feyenoord O17 keeper Koorevaar zijn ploeg in de wedstrijd hield. In de laatste tien minuten verloor de ploeg van trainers Alexander Palland en Dave Dubbink de controle. Het opportunistisch spelende Feyenoord O17 kwam in die fase op gelijke hoogte en raakte in blessuretijd zelfs nog de paa l.

Met goed voetbal en bij vlagen frivool positiespel was PEC Zwolle O17 de bovenliggende partij. Thomas Beelen zorgde voor het eerste Zwolse gevaar. Hij zette sterk door, maar zijn schot miste precisie. Even later testte Thomas v.d. Belt met een goed schot de kwaliteiten van de keeper van Feyenoord O17. Na een kwartier spelen kwam de dik verdiende voorsprong op het scorebord. Na een goede aanval was Rowan Mensink het eindstation en rondde af met een schot in de verre hoek, 1-0. Ook na de 1-0 bleef PEC Zwolle O17 de betere ploeg en ging het op zoek naar de tweede treffer, maar keeper Koorevaar bleef een sta in de weg. Zo redde hij fantastisch op een kopbal van Ferdi van Looy. Feyenoord O17 bleef met lange ballen gokken op de kwaliteiten van de spitsen, maar werd in de eerste helft alleen gevaarlijk via een ingestudeerde vrije trap.

Ook in de tweede helft gaat PEC Zwolle O17 op zoek naar de 2-0. Het moet echter wel oppassen voor de tegenstoot van de Rotterdammers. Die zijn na een uur spelen dichtbij de gelijkmaker, echter spits Lake raakt de bal verkeerd.
Illustratief voor de wedstrijd was de Zwolse aanval in de 69e minuut. Via goed positiespel is het Yves Spruijt die Lentini Caciano in scoringspositie brengt. Zijn goede wedstrijd kan Caciano echter niet bekronen met een doelpunt, de inzet gaat naast. In de spannende en hectische slotfase verliest PEC Zwolle O17 de greep en controle over de wedstrijd. Joar Terpstra moet met zijn voeten redding brengen, maar Feyenoord O17 komt toch op gelijke hoogte. Terpstra laat een hoge voorzet los, waarna ex-PEC Zwolle speler Knoll er als de kippen bij is om zijn oude club pijn te doen. In blessuretijd komt PEC Zwolle O17 bijna weer op voorsprong als een Rotterdamse verdediger een voorzet bijna in eigen doel werkt, aan de andere kant is het de paal die PEC Zwolle O17 behoedt voor een onterechte nederlaag.

Na afloop was de technische staf zeer te spreken over het vertoonde spel tegen een top drie club van Nederland. Zwolle had de wedstrijd eerder moeten en kunnen beslissen.  Dinsdag 17 april gaat PEC Zwolle O17 op bezoek bij koploper PSV O17 en zaterdag 21 april staat de uitwedstrijd tegen FC Groningen O17 op het programma.

PEC Zwolle O17 – Feyenoord O17: 1-1 (1-0).  
Scheidsrechter: Kamphuis

Opstellingen:
PEC Zwolle O17: Terpstra, Hose, Van Looy, Halfwerk, Benschop, Beelen, Mensink (72. Westerman), Van den Belt, Spruijt, Bosch en Caciano.

Feyenoord O17: Koorevaar, Brugman, Van der Lubbe, Hendriks, Esajas, Knoll, Summerville, Gunduz, Lake, Yates en Azarkan.

Scoreverloop:
15. Mensink 1-0
76. Knoll 1-1