Sluiten
PEC Zwolle
 

Wedstrijdverslag Sparta Rotterdam JO19-1 - PEC Zwolle

PEC Zwolle O19 verliest bij Sparta Rotterdam O19

Na het gelijkspel van vorige week tegen Roda JC Kerkrade O19 nam de ploeg van trainer/coach Mark Looms het op tegen Sparta Rotterdam O19.
In het eerste kwartier had Sparta Rotterdam O19 het meeste balbezit en kwam het in de vijftiende minuut op een verdiende 1-0 voorsprong.
De rechter aanvaller van Sparta Rotterdam kon de bal te makkelijk voorgeven en de spits stond helemaal vrij om de bal binnen te koppen.

Na dit doelpunt kwamen de Zwollenaren beter in de wedstrijd zonder grote kansen te creëren.
In de 34e minuut wisten de Blauwvingers een mooie aanval op te zetten maar helaas werd het schot van Lars Miedema gekeerd door de Sparta doelman.  Enkele minuten later had de Sparta-doelman wederom een goede redding in huis op een afstandschot van Miedema.
Verder kwamen beide ploegen tot weinig aanvallen toe en gingen de Zwollenaren met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.

Vlak na rust kwam een voorzet gelukkig voor de voeten van een Sparta-aanvaller maar gelukkig voor de Zwollenaren had De Graaf een goede redding in huis.  In de 55e minuut was PEC Zwolle O19 dichtbij de gelijkmaker maar de kans was niet besteed aan de aanvallers. 
Deze fase waren de Zwollenaren duidelijk beter en was het wachten op de gelijkmaker. 
Na een uur spelen had de ingevallen Koopman een fantastisch schot in huis maar de doelman had eveneens een prima redding in petto. 
Drie minuten later kreeg PEC Zwolle de ideale mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen maar Miedema miste vanaf 11 meter.

De Zwollenaren gaven niet op en bleven opzoek gaan naar de gelijkmaker.  Sparta kwam weinig tot aanvallen toe en was vooral aan het verdedigen.
Trainer Mark Looms nam meer risico door extra aanvallers in te brengen om zo de verdiende gelijkmaker te maken.  In de absolute slotfase kreeg Sparta Rotterdam nog een strafschop maar De Graaf wist deze te keren.  Kort hierna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en stapten de Zwollenaren als verliezers van het veld.

Het vertoonde spel in tweede helft geeft vertrouwen op een goed resultaat voor de volgende wedstrijd. 
Zaterdag 21 April neemt de ploeg het op tegen sc Heerenveen O19.
De wedstrijd wordt in het MAC3PARK stadion gespeeld en de aftrap is om 15.15 uur.

Opstelling PEC Zwolle O19:  Van de Graaf, Bajselmani (83. Groenewegen), Leeflang, Jager, Beukhof, Yildiz (46. Koopman ), Prinsen (80. Van der Spek), Beukhof, Reijnders (73. Van der Meer ), Miedema en Kaptein.

Scoreverloop: 
15. 1-0 Sparta Rotterdam O19