PEC Zwolle Vrouwen na rust onderuit in Twente

Ondanks een voortreffelijke eerste helft, heeft PEC Zwolle Vrouwen geen punten mee kunnen nemen uit Twente. Babiche Roof wist haar ploeg voor rust nog wel op voorsprong te zetten, maar in het tweede bedrijf ging het mis.

FC Twente Vrouwen begon zeer aanvallend, maar al snel nam PEC Zwolle Vrouwen het initiatief over. Via de rechterflank, stichtte het met de opkomende Murphy en Leonie Vliek het nodige gevaar. Hierdoor moest Twente direct ver terug. Maxime Bennink zorgde voor het eerste doelgevaar, maar zag keepster Daphne van Domselaar nog redden. De toon was wel gezet en Zwolle zette door. Dit resulteerde na een half uur spelen in de verdiende openingstreffer. Celien Tiemens stuurde Babiche Roof weg die met haar achttiende van het seizoen, een mooie boogbal, de openingstreffer verzorgde. Shanel Smid kreeg in het restant van de eerste helft nog een dot van een kans op de 0-2, maar wist de bal uit een vrije trap van Maud Asbroek net niet te beroeren. FC Twente Vrouwen stelde hier alleen maar een volley van Renate Jansen tegenover. Deze ging naast.

Zo goed als de tweede helft voor Zwolle verliep, zo slecht ging de tweede. De eerste mogelijkheid voor Twente leverde namelijk de 1-1 op. Jassina Blom verscheen oog in oog met Nienke Olthof en maakte geen fout. Nauwelijks bekomen van de tegentreffer stond tien minuten later ook de 2-1 op het scorebord. Joëlle Smits kon profiteren van halfbakken ingrijpen van Moïsa van Koot, die haar tegenstandster niet leek te verwachten: 2-1.

Toch kreeg PEC Zwolle Vrouwen na een uur spelen de kans om weer langszij te komen. Een kort genomen corner werd door Maud Asbroek op doel geschoten, maar Van Domselaar redde Twente en kreeg daarna hulp van de deklat.

In het laatste kwartier probeerde Zwolle nog om de gelijkmaker te forceren, maar die kwam niet. Wel scoorde FC Twente Vrouwen nog. Een minuut nadat Olthof Smits van de 3-1 had afgehouden, schoot de aanvalster uit de draai alsnog de beslissende derde treffer binnen.

FC Twente Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 3-1 (0-1)