PEC Zwolle Vrouwen delft het onderspit in Den Haag

De kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen is verder uit beeld geraakt voor PEC Zwolle Vrouwen. In de Hofstad verloren de Blauwvingers van nummer 3 ADO Den Haag Vrouwen: 3-2.

Het begin was voor de thuisploeg. Spits Pia Rijsdijk stichtte met een gekraakt schot het eerste gevaar en kopte uit de daaropvolgende hoekschop via de vingertoppen van Nienke Olthof op de lat. Het bleken serieuze waarschuwingen, want bij de derde poging was het raak voor de Residentieclub. Met een behendige kapbeweging speelde Rijsdijk zichzelf vrij om vervolgens Olthof het nakijken te geven: 0-1.

Pas na een goed kwartier kroop PEC Zwolle Vrouwen uit haar schulp. Bonita Theunissen kreeg de bal wat gelukkig voor de voeten, waarna Babiche Roof in stelling werd gebracht. Haar schot scheerde rakelings naast.

Toch presteerde de ploeg van trainer/coach Wim van der Wal het om de wedstrijd binnen twee minuten te kantelen. Eerst schoot de weggestoken Theunissen de 1-1 binnen, waarna Roof op aangeven van Maxime Bennink zelfs de 1-2 aantekende. De voorsprong kon echter niet worden vastgehouden. Vijf minuten voor rust wist Victoria Pelova de 2-2 op het scorebord te krijgen.

De tweede helft was nog geen vijfentwintig tellen oud, of de bal lag al in het PEC Zwolle-doel. Vanaf de aftrap verscheen ADO Den Haag voor het Zwolse doel, waar Maartje Looijen overtuigend de trekker overhaalde en de Haagse formatie aan een 3-2 voorsprong hielp.

In de tweede helft bleek het minder open huis te zijn achterin bij de thuisploeg. PEC Zwolle Vrouwen kwam nauwelijks meer tot een serieuze aanval. Bovendien ging de vlag voor buitenspel herhaaldelijk omhoog. Aan de andere kant werd PEC Zwolle Vrouwen in leven gehouden door onzorgvuldigheden bij de Haagse vrouwen. Zo schoot invalster Taylor Ziemer op de paal en mikte ze alleen voor Olthof naast. Roof kreeg nog de beste kans op de gelijkmaker, maar zag haar vrije trap diep in blessuretijd gekeerd worden door Barbara Lorsheyd.

Volgende week vrijdag, 23 november, komt nummer 3 Ajax Vrouwen op bezoek in Zwolle. De aftrap is om 19.30 uur.

ADO Den Haag Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 3-2 (2-2).