Nederlaag voor Zwolse vrouwen bij start competitie

PEC Zwolle Vrouwen heeft de eerste wedstrijd van het seizoen verloren. Uit bij titelhouder Ajax Vrouwen werd het 3-1. Die stand was bij rust al bereikt. Ondanks een heel behoorlijke tweede helft, wisten de Blauwvingers de voor rust opgelopen schade niet meer te herstellen.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette Ajax Vrouwen hoog druk. Dit resulteerde in kansen voor Ellen Jansen en Marjolijn van den Bighelaar. PEC Zwolle Vrouwen wist in balbezit de rust niet te bewaren om tot een serieuze aanval te komen en kwam na een goed kwartier met 1-0 achter. Jansen kon in het centrum vrijstaand de 1-0 in het doel koppen. Het was Nienke Olthof die vervolgens Van den Bighelaar en Jansen van scoren afhield, maar de doelvrouw was kansloos toen Jansen alleen op het doel af kon gaan: 2-0.

Toch wist PEC Zwolle Vrouwen de achterstand te verkleinen. Nadat Maxime Bennink al een puntgave voorzet had afgeleverd maar er geen Zwollenaar was om af te drukken, besloot Maud Asbroek het van afstand maar eens te proberen. Dat bleek een voltreffer. Keepster Marieke Ubachs was kansloos: 2-1. Siobhan McDonough was daarop met een afstandsschot in de buurt van de 2-2, maar in plaats van de gelijkmaker tilde Van den Bighelaar de stand naar 3-1.

In de tweede helft gooide PEC Zwolle Vrouwen de schroom pas van zich af. Het resulteerde in kansen voor Asbroek (opnieuw een schot van afstand) en een kopbal van Shanel Smid. Met name over de rechterkant wisten de Zwollenaren via Bennink een aantal keer gevaarlijk door te komen, maar de aansluitingstreffer viel niet. Een kwartier voor tijd mocht Jong PEC Zwolle Vrouwen-speelster Lotje de Keijzer haar debuut maken. De spits verving Bonita Theunissen. Vijf minuten voor tijd maakte ook Pien Hindriksen haar debuut. Naar de kant ging Allison Murphy. Aan de stand veranderde in het restant van het duel niets meer.

Volgende week vrijdag 14 september ontvangt PEC Zwolle Vrouwen in eigen huis FC Twente Vrouwen.

Ajax Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen: 3-1 (3-1).