Zwolse vrouwen pakken verdiend punt bij titelhouder in Amsterdam

PEC Zwolle Vrouwen heeft het eerste punt in de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen gepakt. Op bezoek bij titelhouder Ajax Vrouwen kreeg de ploeg van Wim van der Wal voor rust de beste kansen, scoorde het niet, maar wist het in het tweede bedrijf een rits aan tegenaanvallen onschadelijk te maken: 0-0.

PEC Zwolle Vrouwen startte offensief aan het duel met de titelkandidaat. Maud Asbroek en Babiche Roof kregen kansen op de openingstreffen maar mikten respectievelijk over en in de handen van keepster Lize Kop. De grootste kans kwam halverwege de eerste helft op naam van Yvette van Daelen, die een door Asbroek genomen hoekschop van dichtbij op de Amsterdamse doelvrouw schoot. De rebound van Allison Murphy vloog over. Van Daelen en Roof kregen in het restant van de eerste helft ieder nog een kans, maar scoorden andermaal niet. Ajax Vrouwen, samen met de vrouwen van PSV en FC Twente strijdend om de titel, zette hier werkelijk niets tegenover en leek te gokken op een betere tweede helft.

In die tweede helft tapten de Amsterdammers ook wel uit een ander vaatje, maar oogde het aanvalsspel meer paniekerig dan georganiseerd. Toch moest PEC Zwolle Vrouwen ruim een half uur flink in de achteruit. Lucie Akkerman schoot uit een vrije trap van Lisa Doorn over en Ellen Jansen mikte even later net naast. Ook Vanity Lewerissa kreeg de bal niet langs Nienke Olthof na ruim een uur spelen. Ondanks verwoede pogingen om de openingstreffer te forceren, hield PEC Zwolle Vrouwen, dat alleen via Roof nog een kans kreeg, ook in de slotfase de gelederen gesloten en pakte het op basis van de eerste helft en de na rust vertoonde strijdlust een meer dan verdiend punt.

Ajax Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen 0-0.