PEC Zwolle blaast FC Groningen omver

PEC Zwolle is officieel veilig na een 3-2 overwinning op FC Groningen. In het restant van 35 minuten maakt PEC Zwolle, mede gesteund door de fans, een 1-2 achterstand goed dankzij doelpunten van Bram van Polen en Lennart Thy.

Op deze maandagavond begonnen beide elftallen in dezelfde opstelling als afgelopen woensdag. PEC Zwolle begon furieus, maar het was Groningen met de eerste kans. Een vrije trap werd door Thomas Bruns richting kruising gestuurd, maar doelman Diederik Boer verwerkte de bal tot hoekschop. Groningen kwam vooral om de 1-2 voorsprong te verdedigen, waar de thuisploeg massaal de aanval koos. Het resulteerde in veelvuldig tijdrekken, tot grote frustratie van het thuispubliek. Dat leverde in de eerste tien minuten al het nodige gevaar op. Vito van Crooij kwam in kansrijke positie, maar wachtte net te lang met schieten. Niet lang daarna schoot Mike van Duinen in kansrijke positie nipt over het Groningse doel.

De gelijkmaker kwam er alsnog in de 75e minuut. Aanvoerder Bram van Polen prikte de 2-2 binnen na een vrije trap van Gustavo Hamer. PEC Zwolle bleef daarna doorjagen op de winnende treffer. Die kwam er ook via Lennart Thy. Via Diederik Boer en een geweldige dieptebal van Darryl Lachman, werd Van Crooij bereikt, die vervolgens de bal uitstekend voorgaf op Thy. Na die voorsprong ging Groningen alsnog op zoek naar de gelijkmaker. Het dichtstbij was Samir Memisevic in de blessuretijd, maar zijn poging ging naast. In de absolute blessuretijd kregen de Groningers nog een vrije trap, maar ook nu viel de gelijkmaker niet. Zo pakte PEC