Buffelen onder de Spaanse zon

Buffelen onder de Spaanse zon

Toen de selectie op dag twee van het trainingskamp vanochtend de gordijnen opende, zag de wereld er letterlijk en figuurlijk zonnig uit. Met geen wolkje aan de lucht en in een heerlijke temperatuur maakten de mannen zich dan ook op voor wederom twee zware trainingsessies.

De ochtendtraining duurde maar liefst tweeënhalf uur. In deze periode werd na de nodige rondo’s en positiespellen een grote partij gespeeld. Dit duel eindigde zoals het begon: 0-0. De beide defensies wisten een spervuur aan aanvallen af te weren en bleven dan ook fier overeind. Na de training nam trainer/coach Jaap Stam het woord en sprak hij zijn manschappen uitvoerig toe. Niet veel later verscheen Lennart Thy in het hotel. De Duitse spits komt PEC Zwolle versterken en tekent op korte termijn een contract bij de Blauwvingers. Het is alleen nog even wachten, totdat Thy wordt vrijgegeven door de Turkse voetbalbond. Pas op dat moment kan de transfer formeel worden afgerond. Wel traint de aanvaller vanaf zondag mee met de selectie.


In de middag volgde een fysieke training. Er was een heel parcours uitgezet met diverse oefeningen gericht op stabiliteit. Zo werden er bijvoorbeeld al huppelend ballen met water getild en moest er balans worden gevonden op een grote skippybal. Ondanks dat het niet het meest favoriete trainingsonderdeel van de spelers is, was iedereen geconcentreerd een uur lang bezig de oefeningen tot een goed einde te brengen. Wat volgde was een uitgebreide en welverdiende sportmaaltijd, waarna er in de avond een teambespreking plaatsvond en er vervolgens door driekwart van de selectie een kaartje werd gelegd.


Zondag staan er wederom twee trainingen op de menukaart. In de ochtend gaan de mannen zich uitleven in de sportschool van het La Cala Resort. ’s-Middags stappen de spelers het veld weer op, om vanaf 16.00 uur toe te werken naar het oefenduel van maandag tegen het Duitse 1.FC Nürnberg.


Meer trainingskamp

Benieuwd naar meer beeldmateriaal van het trainingskamp? Volg PEC Zwolle dan online via FacebookTwitter en Instagram.