Dirk Marcellis beëindigt carrière

Dirk Marcellis beëindigt carrière

Dirk Marcellis beëindigt per direct zijn carrière als betaald voetbalspeler. De verdediger heeft dermate veel last van zijn knie, dat het niet langer verantwoord is om op het veld te staan. Marcellis speelt sinds de zomer van 2015 in Zwolle. In die drie jaar kwam hij tot een totaal van 97 officiële optredens. Voor zijn tijd in Overijssel speelde Marcellis bij NAC, AZ en PSV, ook kwam hij drie keer uit voor het Nederlands elftal.

Dirk Marcellis: ,,Het is een lastige beslissing geweest om de knoop definitief door te hakken. Toch voelt dit in alles als de goede keuze, want als ik verder zou voetballen, breng ik mijn gezondheid in gevaar. Met een goed gevoel kijk ik nu terug op mijn loopbaan. Met PSV won ik het landskampioenschap en de Johan Cruijff Schaal en met AZ de beker. Daarnaast ben ik trots op mijn drie interlands voor Nederland en mijn periode bij PEC Zwolle, waar ik na veel blessureleed bij AZ en een degradatie met NAC, nog drie mooie seizoenen heb gespeeld. Via deze weg wil ik mijn familie en de supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun.”


Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle: ,,Dit is een zware domper, zowel voor Dirk als voor de club. Natuurlijk respecteren we de beslissing die Dirk gemaakt heeft. Al is het ontzettend sneu dat een topsporter om medische redenen zijn carrière dient te beëindigen. Voor Dirk is het nu belangrijk alle ruimte te pakken deze situatie goed te verwerken. Uiteraard zullen wij op de club hem daar in ondersteunen.”