Gelijkspel Jong PEC Zwolle

De beloften van PEC Zwolle hebben maandagavond tegen de beloftenploeg van FC Emmen een punt gepakt. In de Reserve Competitie A speelde de ploeg van hoofdtrainer Mark Looms met 3-3 gelijk tegen de Drentenaren.

Halverwege de eerste helft kwam Jong FC Emmen op voorsprong in het MAC3PARK stadion. Voormalig PEC Zwolle-speler Wouter Marinus schoot de bal achter Mike Hauptmeijer. Drie minuten later was het opnieuw raak voor Jong FC Emmen, ditmaal via Lentini Caciano. Voor rust deed PEC Zwolle via Jarni Koorman nog iets terug, waardoor er met een 1-2 tussenstand werd gerust.

Twintig minuten voor het laatste fluitsignaal leek Jong FC Emmen de wedstrijd te beslissen. Freddy Quispel maakte de 1-3. PEC Zwolle zette echter een waar slotoffensief in en kwam vijf minuten voor tijd op 2-3 via Jarno Westerman. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Dean Huiberts uiteindelijk gelijk.

Naast de veerkracht die werd getoond, was er maandagavond voor PEC Zwolle nog meer goed nieuws te melden. Verdediger Thomas Lam, die maandenlang moest herstellen van een slepende blessure, begon in de basis. De Finse mandekker speelde de hele eerste helft mee en maakte zo een geslaagd rentree binnen de lijnen van het speelveld.

Wedstrijdstatistieken

Opstelling Jong PEC Zwolle:  Hauptmeijer, Doué, Lam, Dekono, Quispel, Koorman, Huiberts, Landu, Westerman, Reijnders en Van den Belt.

Opstelling Jong FC Emmen: Van der Lei, Roosken, Sopić, Veendorp, Camara Bos, Vos, Marinus, Caciano, Kolar, Quispel en Arias

24. Marinus 0-1

27. Caciano 0-2

36. Koorman 1-2

71. Quispel 1-3

84. Westerman 2-3

89. Huiberts 3-3