Hoekschoppen doen PEC Zwolle pijn tegen Hannover'96

De verre reis naar het Duitse Ilten heeft PEC Zwolle geen overwinning opgeleverd. Hannover’96, uitkomend in de Bundesliga, is met 3-1 te sterk. Niclas Fullkrug is met twee kopdoelpunten een ware plaag, terwijl Denis Genreau voor het Zwolse doelpunt zorgt. In het laatste half uur scoort Hendrik Weylandt nog een keer namens Hannover.

Vier jaar geleden was PEC ook op bezoek in Ilten, onder de rook van Hannover. Destijds werd er als bekerwinnaar gewonnen van de Bundesliga-club, door doelpunten van Mustafa Saymak en Ben Rienstra. Ditmaal werd er twee keer zestig minuten gespeeld op verzoek van de Duitse technische staf. Hannover begon in de sterkste opstelling en dat was vooral te merken met hoekschoppen. Tot twee keer toe was het Fullkrug die uit een hoekschop kon scoren, na 11 en 57 minuten.

Tussendoor liet PEC regelmatig van zich horen. De gelijkmaker ontstond via een snel omschakelmoment. Vito van Crooij snelde richting het Duitse doel en gaf voor, Ryan Thomas pikte de bal op en legde terug op Denis Genreu. De Australiër krulde de bal fraai in de verre bovenhoek.

In de tweede zestig minuten wisselde Zwolle volop, zodat iedereen speelminuten kreeg. Diederik Boer moest een aantal keren handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. In het laatste half uur bepaalde Hendrk Weylandt de eindstand op 3-1.

Hannover’96 - PEC Zwolle 3-1 (2-1).

Toeschouwers:  3000

Opstelling PEC Zwolle: Boer (91. Hauptmeijer), Ehizibue (76. Basjelmani), Marcellis (61. Lachman), Van Polen (76. Koorman), Paal (76. Ligeon), Thomas (61. Hamer), Leemans (76. Bakker), Flemming (76. Reijnders), Genreau (61. Ondaan), Van Duinen (61. Israelsson), Van Crooij (61. Benschop)

11. Fullkrug 1-0

21. Genreau 1-1

57. Fullkrug 2-1

96. Weylandt 3-1