Interview met jeugdspeler Gabi Caschili

Interview met jeugdspeler Gabi Caschili

Gabi Caschili is bezig aan een opmars binnen de PEC Zwolle Voetbalacademie. De pas 16-jarige middenvelder tekende aan het begin van dit seizoen zijn eerste profcontract bij de Blauwvingers. Ook is de jongeling inmiddels een vaste waarde op het middenveld bij Oranje Onder 17, waarmee hij deze week drie oefenwedstrijden speelt in Florida.

Voor Caschili, die net als teamgenoot Samir Lagsir maandag het vliegtuig naar de Verenigde Staten instapte, staan er wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van het gastland, Turkije en een O18 elftal van de Verenigde Staten op het programma. ,,Het is geweldig om zoiets mee te mogen maken als jonge jongen. We spelen ook echt voetbal op een heel hoog niveau en het zijn allemaal leuke jongens. We hebben echt een hecht team en dat kan alleen maar beter worden. Je speelt met de beste jongens van Nederland, waarvan er ook al een aantal in het buitenland voetballen. Het is alleen maar mooi om daar tussen te mogen staan.”


Caschili, de laatste kwalificatiewedstrijden basisspeler bij Oranje O17, hoopt zich met Nederland te gaan plaatsen voor het Europees Kampioenschap van volgend jaar in Estland. Hiervoor speelt de ploeg in januari van komend jaar een Eliteronde. ,,Voor dat EK moeten wij ons gaan kwalificeren. Dat is nu het doel. Ik hoop dan ook weer bij de selectie te zitten en daar moet ik hard mijn best voor blijven doen. Ik heb er vertrouwen in dat dat goedkomt. Ik verbeter mezelf nog elke dag en merk dat ik steeds beter begin te worden.”


Caschili, die dit seizoen in de O17 van PEC Zwolle voetbalt, is bezig aan zijn zesde seizoen binnen de PEC Zwolle Voetbalacademie, waar hij zichzelf niet alleen op voetbalgebied snel ontwikkelt. ,,Toen ik bij PEC Zwolle kwam was ik een moeilijke jongen. Ik was echt een vervelend jongetje. Maar sindsdien ben ik mij steeds meer gaan verbeteren op dat vlak. Ik ben goed geholpen door de mensen binnen PEC Zwolle en dat gaat beter en beter. Ook met het voetbal gaat het heel goed. Mijn loopvermogen wordt steeds beter. Doordat ik meer kan lopen in een wedstrijd kan ik ook meer goede passes versturen. Verder word ik verdedigend ook beter in de duels. Ook train ik twee keer in de week mee met de O19 en mocht ik mijn eerste contract tekenen.”

 

Dat eerste contract tekende Caschili onder toeziend oog van familie en vrienden. ,,Dat maakt me heel erg trots, nog trotser dan ik al was. De dag dat ik mijn contract tekende was echt een geweldige dag. Niet alleen voor mij maar ook voor mijn ouders, familie, vrienden en de trainers van PEC Zwolle. Dat is voor mij ook heel belangrijk. Iedereen heeft mij geholpen richting deze eerste stap. Het geeft mij nog meer power om mezelf te bewijzen richting de volgende stap in mijn loopbaan.”


De ambitieuze Caschili wil zich in de komende jaren blijven door ontwikkelen en hoopt in de toekomst een vaste kracht te worden in het eerste elftal van de Zwollenaren. ,,Ooit hoop ik basisspeler in het eerste elftal van PEC Zwolle te worden en van daaruit hogerop te gaan. Maar zover kijk ik nog niet vooruit. Ik bekijk het per seizoen. Volgend jaar hoop ik weer een stap te maken, maar daarvoor moet ik mezelf dit seizoen al laten zien.”