Jong PEC Zwolle verslaat Heerenveen door ijzersterke eerste helft

Jong PEC Zwolle heeft de tweede zege van de competitie binnen. Thuis was het heer en meester tegen Jong sc Heerenveen, maar dat was na negentig minuten niet op het scorebord te zien: 3-2.

Akelig begin

De wedstrijd was amper een minuut onderweg of Heerenveen-aanvoerder Jan Ras moest zich al laten vervangen vanwege een op het oog ernstige knieblessure. De captain viel in een duel met Steff Kaptein dwars door de cornervlag en kwam buiten het veld lelijk terecht. Rami Hajal noteerde vervolgens de eerste kans, maar zag Michael Zetterer uitstekend redding brengen. Hierna was het de beurt aan PEC Zwolle en direct was het raak. Een splijtende pass kwam uit bij Kaptein die Dean Huiberts vond. De middenvelder schoot beheerst raak: 1-0. Destan Bajselmani was na weer een mooie aanval in de buurt van de 2-0, maar schoof voorlangs.

Legio kansen

De druk van Jong PEC Zwolle hield aan en dat resulteerde vlak na de drinkpauze alsnog in de 2-0. Jarni Koorman trof van buiten het Friese strafschopgebied doel. Bajselmani leek de score gelijk verder op te voeren, maar raakte de paal. En Zwolle ging door met aanvallen. Clint Leemans zag op een pegel keeper Trevor Doornbusch redden, Eliano Reijnders en Kaptein speelden ieder een aanval slecht uit en Reijnders schoot ook nog eens van dichtbij veel te wild in, waardoor Doornbosch andermaal redding kon brengen. Tussendoor voorkwam Zetterer met weer een geweldige redding een doelpunt van Hajal. De mooiste Zwolse aanval was vlak voor rust. Zetterer vond met een diepe bal Reijnders, die de combinatie met Koorman opzette waardoor Reijnders zelf richting doel kon gaan. In plaats van terugleggen schoot de aanvaller zelf en daar had Doornbusch nog een knap antwoord op.

Opnieuw Huiberts

Hoewel Jong sc Heerenveen er nog wel een wedstrijd van wilde maken, was het Jong PEC Zwolle dat nog binnen het uur de zege leek veilig te stellen. Dean Huiberts kon tot zijn eigen verbazing vanaf de middencirkel alleen richting het Friese doel en kon zo kinderlijk eenvoudig de 3-0 maken. Daarmee leek de laatste hoop bij de bezoekers op een goed resultaat direct vervlogen. Na een uur spelen bracht trainer/coach Mark Looms de pijlsnelle aanvaller Chardi Landu, die met zijn snelheid een ware plaag bleek voor de defensie, maar tot meer treffers leidde dat niet.

Onnodig spannend

Via Hajal, veruit de sterkte speler aan de kant van Heerenveen, werd het een kwartier voor het sluiten van de markt 3-1. Nadat Zetterer knullig een corner weggaf, werd Jong PEC Zwolle eerst nog gewaarschuwd door een knal van Hamdi Akujobi, die de bal tegen de onderkant van de lat terug het veld in zag stuiteren. Toen de bal opnieuw kon worden voorgegeven stond Hajal al klaar om af te ronden; 3-1. Spits Progon Maloku had vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer op zijn schoen. De afgemeten voorzet van Arjen van der Heide werd echter niet op waarde geschat. Toch werd het nog onnodig spannend voor Jong PEC Zwolle, dat zeker voor rust de wedstrijd al in het slot had kunnen schieten. Door een treffer van Joshua Adney werd het nog 3-2. Omdat die treffer in blessuretijd viel, hoefde Zwolle niet langer dan drie minuten te bibberen alvorens het eindsignaal van scheidsrechter Sam Dröge klonk.

Jong PEC Zwolle - Jong sc Heerenveen: 3-2 (2-0)