Jong PEC Zwolle doet goede zaken

Voor Jong PEC Zwolle stond er maandagavond een uitwedstrijd op het programma in Limburg. Op bezoek bij de huidige koploper Roda JC Kerkrade deden de Zwollenaren uitermate goede zaken. Middels een 1-4 overwinning werd de koppositie overgenomen van de Kerkraadse ploeg.

Die delen de Zwollenaren nu met FC Groningen, dat wel een beter doelsaldo heeft. Beide ploegen hebben nu 11 punten uit 8 wedstrijden. Jong sc Heerenveen staat er met een derde plek ook goed voor. De Friezen speelden slechts 3 duels maar vergaarden daarin wel het maximale aantal van 9 punten.

Eliano Reijnders

Al vroeg in de wedstrijd nam Jong PEC Zwolle de leiding in het Parkstad Limburg stadion. Eliano Reijnders reageerde uiterst attent nadat de aanvaller de bal na een afgeslagen hoekschop voor de voeten kreeg. Met een harde uithaal verschalkte de speler keeper Raf Mertens. Via Destan Bajselmani kwam Zwolle tot tweemaal toe zelfs bijna op 0-2, maar zijn vrije trappen troffen net geen doel. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg, dat via Anisse Brrou en Dico Jap Tjong aan de gelijkmaker rook, maar de hechte Zwolse defensie gaf geen krimp.

Uitbouwen

Hoe anders was dat direct na rust, want binnen de minuut lag de bal achter doelman Mike Hauptmeijer in het net. De geheel vrijstaande Bjorn Stassen maakte op aangeven van Fadel Gobitaka 1-1. Van slag leek Zwolle niet, want al snel was een nieuwe voorsprong een feit. Weer ging hier een hoekschop aan vooraf. Nadat de bal voor de tweede keer werd ingebracht verwerkte doelman Mertens de bal beroerd, waarna verdediger Luka Prljic kon toeslaan. Het verzet van de Limburgers bleek gebroken, want het werd ruim een kwartier voor tijd 1-3 via Chardi Landu na een diepe bal van achteruit. Steff Kaptein bepaalde in blessuretijd de eindstand op 1-4.

Jong Roda JC Kerkrade - Jong PEC Zwolle: 1-4 (0-1).