Jong PEC Zwolle geeft punten weg in slotfase

Jong PEC Zwolle heeft donderdag in een vermakelijke wedstrijd gelijkgespeeld tegen Jong Feyenoord. In eigen huis stonden de Zwollenaren in de tweede helft lang met 3-1 voor, maar in de slotfase ging het toch mis voor de Blauwvingers.

De Zwollenaren zorgden in de 7e minuut voor het eerste gevaar. Een vrije trap van Clint Leemans werd geschampt door Yuta Nakayama en belandde net naast het doel van Feyenoord. Het tweede wapenfeit kwam wederom van Jong PEC Zwolle. Een goed aangesneden hoekschop werd rakelings over gekopt door Zian Flemming. Feyenoord kwam in de 15e minuut voor het eerst in de zestien van Jong PEC Zwolle. Een flinke rush van rechtsbuiten Duade van der Kust resulteerde in een strakke voorzet die Sepp van de Berg flank langs zijn eigen doel werkte. In de 20e viel na een mooie aanval de verdiende 1-0 voor Jong PEC Zwolle. Zian Flemming legde de bal met zijn hak neer voor Stanley Elbers die de bal uit de draai langs de Feyenoord-doelman schoot. In de 23e minuut werd na een duwfout van Stanley Elbers de bal op de stip gelegd. De penalty werd vervolgens benut door Omer Gunduz, waardoor de stand op 1-1 kwam.

Jong PEC Zwolle begon de tweede helft flitsend. In de 47e minuut kwamen de gastheren al tot scoren. Clint Leemans zette de aanval zelf op en schoot na een slim overstapje van Denis Genreau netjes de 2-1 binnen. Ook na de goal was het Jong PEC Zwolle dat domineerde. De Rotterdammers deelden in de counter een enkele keer een speldenprik uit. In de 70e minuut werd Flemming even vastgehouden na een vrij trap vanLeemans. Arbiter Johan Jensch besloot de bal ook nu op de stip te leggen waardoor diezelfde Flemming voor 3-1 kon zorgen. In de slotfase zetten de Rotterdammers flink aan. In de 87e minuut resulteerde dat in de 3-2. na een scherpe vrij trap kon Belabi de 3-2. Invaller Abdelouafi Belarbi maakte koppende de 3-2.

Vlak voor het laatste fluitsignaal scoorde Jong Feyenoord ook nog de 3-3. Wederom was het Belarbi die de das om deed voor de Zwollenaren. Vervolgens kregen beide ploegen nog een honderd procent kans om er met de volle buit vandoor te gaan, maar gescoord werd er niet meer.

Jong PEC Zwolle-Jong Feyenoord: 3-3 (1-1)