Jong PEC Zwolle geeft sterke competitiestart geen goed vervolg

Het is Jong PEC Zwolle niet gelukt om de competitiestart een goed vervolg te geven. Na de ruime overwinning vorige week op Jong De Graafschap, verloor het maandagavond op bezoek bij Jong Go Ahead Eagles (2-1), al kregen de Zwollenaren zeker in het tweede deel voldoende kansen op een beter eindresultaat.

Pittig duel

Dean Huiberts zette keeper Jay Gorter na twee minuten voor het eerst aan het werk. Uit een vloeiende combinatie zette Clint Leemans de middenvelder in stelling die daarop de Deventer sluitpost de bal onder de lat vandaan zag tikken. Twee minuten later had het elftal van Zwolle zomaar een tiental kunnen zijn. Een onbesuisde tackle met gestrekt been van Jarni Koorman op de voet van Joran Swart werd slechts met geel bestraft. Ook Stanley Elbers klapte er een kwartier later flink in en mocht eveneens zijn handen dichtknijpen met geel. De eerste helft bleek vooral een strijd om het middenveld, zonder dat er serieuze kansen te noteren vielen. Alleen Leemans testte Gorter nog eens, al was dat van grote afstand. Vijf minuten voor rust moet Mark Looms noodgedwongen wisselen toen Dean Huiberts en Max Leeflang met de hoofden tegen elkaar botsten. Huiberts, die na behandeling de wedstrijd wilde voortzetten, ging er echter al snel weer bij zitten en moest zich laten vervangen door Jan Quispel.

Op slag van rust sloeg de thuisploeg dan toch toe. Martijn Berden wist op randje buitenspel de bal genadeloos hoog in de korte hoek te rammen: 1-0.

Ogen tekort

De tweede helft had Jong PEC Zwolle al vroeg een treffer kunnen opleveren, na een fout achterin bij de gastheren moest doelman Gorter de bal ver buiten zijn strafschopgebied opruimen. Dat lukte hem maar half, waarna Eliano Reijnders het vanuit de draai probeerde, maar de bal van dertig meter over het lege doel schoot. Vijf minuten later in het duel kon Reijnders alsnog juichen. Hier ging wel geblunder van de thuisploeg aan vooraf. Reijnders kon de bal kinderlijk eenvoudig oppikken, vond daarop de vrijstaande Jarni Koorman, die daarop kon afdrukken: 1-1. Het duel werd ineens levendig en leuk om te aanschouwen. Het publiek had bijkans ogen tekort om alles te volgen. Een minuut na de gelijkmaker kreeg Koorman zelfs de kans op de 1-2, maar zijn schot, oog in oog met Gorter, kwam totaal niet uit de verf. Veel beter was de poging van Kevin Greeven, die weer een minuut later Jong Go Ahead Eagles op voorsprong kon zetten. Het was echter Mike Hauptmeijer die in de één-tegen-één situatie als winnaar uit de bus kwam. Uit de tegenstoot ging invaller Chardi Landu naar de grond en uit de daaropvolgende vrije trap van Leemans kopte Stefan de Bert maar net over. Zwolle ging door en na andermaal een fout achterin bij Jong Go Ahead Eagles, zag Koorman zijn inzet door Gorter tot corner verwerkt worden.

Het niet benutten van de kansen kwam Zwolle duur te staan. Vijf minuten voor tijd legde Stefan de Bert spits Maarten Pouwels neer, die uit de toegekende strafschop de 2-1 maakte. Thomas van den Belt was met een kopbal in blessuretijd nog enigszins in de buurt van de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Jong Go Ahead Eagles - Jong PEC Zwolle: 2-1 (1-0).