Jong PEC Zwolle geeft vroege voorsprong niet meer uit handen

Een vlammende start heeft Jong PEC Zwolle maandagavond de volle winst opgeleverd. De koploper onder leiding van trainer/coach Mark Looms stond na ruim twintig minuten al met 3-0 voor tegen hekkensluiter Jong FC Twente en hoefde daarna niet meer te vrezen voor een lastige avond.

Bij Jong PEC Zwolle verschenen onder anderen Vito van Crooij, Thomas Bruns en Jarno Westerman aan de aftrap voor het treffen met Enschedeërs. En al gauw was het raak. Jarni Koorman opende al in de derde minuut de score: 1-0. Toen de Zwollenaren al binnen het kwartier op 2-0 kwamen, leek de wedstrijd al min of meer gespeeld. Ditmaal was Van Crooij de gevierde man. Een ingestudeerde hoekschop werd door de aanvaller acrobatisch via de grond het doel ingestuurd.

Eenrichtingsverkeer

Jong FC Twente kwam er totaal niet aan te pas en moest tien minuten later zelfs al de derde tegentreffer van de avond slikken. Nu ging de aandacht uit naar Jarno Westerman, die op randje buitenspel de zegen kreeg van de assistent-scheidsrechter en alleen af kon op het doel van Ennio van der Gouw. De sluitpost werd het nakijken gegeven door de spits: 3-0. Hierna leek ook Jong FC Twente wakker geschud. De bezoekers schoven wat meer op richting het Zwolse doel en kwamen via Mats Wieffer in de buurt van een doelpunt, maar Marc-Olivier Doué voorkwam een tegentreffer met een uitgestoken been. De daaropvolgende hoekschop leverde alsnog de 3-1 op. Nu was aanvoerder Wieffer wel trefzeker, al werd de verdediger ook geen strobreedte in de weg gelegd. Westerman kreeg nog voor rust de ultieme kans om de 4-1 te maken, maar zijn prachtige solo eindigde bij doelman Van der Gouw.

Zwolle verdedigt voorsprong

In de tweede helft bleef Jong PEC Zwolle simpel overeind. Zelf was het voornamelijk gevaarlijk met schoten vanuit de tweede lijn. De Tukkers kregen via Jayden Oosterwolde na een uur spelen wel de kans om terug in de wedstrijd te komen, maar zijn schot ging via de vingertoppen van Michael Zetterer naast. Een meesterlijke tackle van invaller Daijiro Chirino voorkwam eveneens een moeilijke slotfase. Vlak voor tijd leek de 3-2 dan toch in de maak, maak achtereenvolgens Omid Musawi, Thijs van Leeuwen en Ramiz Zerrouki kregen de bal niet tussen de palen, al was Van Leeuwen met een pegel op de binnenkant van de paal nog wel heel dichtbij.

Jong PEC Zwolle - Jong FC Twente (3-1).

Scheidsrechter: Cantineau