Simpele zege voor Jong PEC Zwolle

In eigen huis heeft Jong PEC Zwolle maandagavond de eerste wedstrijd in de kampioenspoule voor beloftenteams overtuigend gewonnen. Tegen Jong RKC Waalwijk werd het 3-0 voor de ploeg van trainer/coach Mark Looms.

Het was eenrichtingsverkeer voor rust richting het Waalwijkse doel, maar tot hele grote kansen kwamen de Zwollenaren in eerste instantie niet. Eliano Reijnders was wel degene die zijn ploeg tot tweemaal toe op voorsprong had kunnen zetten. Vooral de tweede poging, waarbij de aanvaller de bal in kansrijke positie te ver voor zich uitspeelde, had de openingstreffer kunnen opleveren. Ook Thomas van den Belt kreeg een prima mogelijkheid. De middenvelder nam de bal uit een voorzet in één keer op de schoen, maar mikte net te hoog. Een minuut voor rust viel de 1-0 dan toch. Het was aanvoerder Kevin Nikolov die de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman werkte.

Na rust was PEC Zwolle eveneens heer en meester. Het resulteerde na een kwartier spelen in de 2-0 van Zian Flemming, die tot dan toe het vizier nog niet op scherp had staan. Zwolle ging ook in het restant op zoek naar meer goals. Een derde en laatste treffer kwam van de voet van Denis Genreau, die een oogstrelende pass van Gustavo Hamer naar behoren afrondde.

Jong PEC Zwolle – Jong RKC Waalwijk 3-0 (1-0)