Jong PEC Zwolle verliest in extra tijd

Jong PEC Zwolle heeft maandagmiddag in de kampioenspoule van de beloftencompetitie de eerste nederlaag geleden. In de extra tijd was het Jordy Bruijn die namens sc Heerenveen de beslissende 2-3 op het scorebord zette.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Jong sc Heerenveen op voorsprong, ondanks dat het initiatief bij Jong PEC Zwolle lag in de openingsfase. Een schot werd nog knap gered door Xavier Mous, maar in de rebound was Progon Maloku er als eerste bij om de 0-1 te maken. Aan de andere kant was Reza Ghoochannejhad dichtbij de gelijkmaker. De spits omspeelde sc Heerenveen-goalie Trevor Doornbusch, maar wist het net vanuit een moeilijk hoek niet te vinden.

Meteen na de rust sloeg Jong PEC Zwolle toe. Chardi Landu, die in de rust in het veld was gekomen voor Destan Bajselmani, was de Friese verdediging te slim af en passeerde Doornbusch in de korte hoek. Binnen tien minuten na rust kwam Jong PEC Zwolle zelfs op voorsprong in het eigen MAC3PARK stadion. Van dichtbij was het Ghoochannejhad die zijn kans benutte, toen een schot van invaller Daijiro Chirino werd geblokkeerd.

Een kwartier voor tijd kwam de ploeg van trainer/coach Ronnie Pander weer langszij. De scheidsrechter legde de bal op de stip en vanaf elf meter maakte Rein Smit de 2-2. Beide ploegen gingen in de slotfase op jacht naar de zege. Jong PEC Zwolle was er dichtbij, maar Ghoochannejhad zag zijn bal op de paal belanden. Aan de andere kant was het wel raak. Na een snelle counter was het Jordy Bruijn die scoorde en de wedstrijd in het voordeel van sc Heerenveen liet eindigen.

Jong PEC Zwolle - Jong sc Heerenveen: 2-3 (0-1).