Jong PEC Zwolle pakt op slotdag punt in Emmen

Dinsdagavond heeft Jong PEC Zwolle het seizoen afgesloten. De laatste wedstrijd uit bij Jong FC Emmen werd door de ploeg van trainer/coach Mark Looms verdienstelijk met 1-1 gelijkgespeeld, wat voor de bezoekers overigens voldoende was voor het kampioenschap.

De openingsfase was voor de Drentse ploeg. Zo kregen Wouter Marinus en Tim Siekman de kans om Quinten van de Graaf te passeren, maar de doelman hield stand. Pas na twintig minuten deed Jong PEC Zwolle van zich spreken. Een voorzet van Destan Bajselmani kon niet door Steff Kaptein tot doelpunt worden gepromoveerd. Reuven Niemeijer leek daarna de 1-0 te scoren, maar vond Van de Graaf, die uitstekend keepte, op zijn weg. Na een half uur was het dan toch raak, maar wel aan Zwolse zijde, waar Kaptein kon afdrukken. Lang kon de voorsprong niet worden vastgehouden, want Stephen Warmolts zorgde twee minuten later voor de 1-1.

Dat punt was precies voldoende voor Jong FC Emmen op Jong FC Twente op doelsaldo voor te blijven. In de tweede helft bood Jong PEC Zwolle goed partij, maar kwam het net als de thuisploeg niet meer tot scoren, waardoor het duel in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Jong FC Emmen - Jong PEC Zwolle: 1-1 (1-1).