Jong PEC Zwolle te sterk voor Jong Feyenoord

Jong PEC Zwolle heeft maandagmiddag een zege geboekt op Jong Feyenoord in de Reservecompetitie A. In het MAC3PARK stadion wonnen de Blauwvingers met 4-1 van de Rotterdamse equipe, waardoor zij over de gasten heen gaan op de ranglijst en zich plaatsen voor de kampioenspoule na de winterstop.

Ondanks een sterke openingsfase waarin Yuta Nakayama op de lat kopte en Mike van Duinen op Feyenoord-doelman Elber Evora stuitte, kwam Jong Feyenoord op voorsprong. Splinter de Mooij kon een pijlsnelle tegenaanval afronden. Jong PEC Zwolle hield het veldoverwicht en nog voor rust wist de ploeg van trainer Mark Looms de achterstand om te draaien in een voorsprong. Jarni Koorman was trefzeker op aangeven van Thomas van den Belt, nadat Thomas Bruns eerder al de lat had geraakt uit een vrije trap. Tien minuten later scoorde Koorman opnieuw, ditmaal via een rebound.

Mike van Duinen was zeker in de tweede helft belangrijk voor Jong PEC Zwolle. De van een blessure teruggekeerde aanvaller passeerde twee Feyenoord-verdedigers, waarna de bal in de lange hoek achter doelman Elber Evora verdween. Eliano Reijnders zorgde nog voor een slotakkoord door de 4-1 te maken op aangeven van Jarno Westerman, die met zijn snelheid de Jong Feyenoord-defensie het nakijken gaf.

Door de zege gaat de ploeg van trainer/coach Mark Looms Jong Feyenoord voorbij op de ranglijst en mag het zich na de winterstop melden in de kampioenspoule.

Jong PEC Zwolle - Jong Feyenoord 4-1 (2-1).