Jong PEC Zwolle verliest van Nijmegenaren

Jong PEC Zwolle is er dinsdag niet in geslaagd om de competitiewedstrijd tegen Jong N.E.C. Nijmegen te winnen. In eigen huis faalden de bezoekers twee keer vanaf de strafschopstip, maar viel diep in de tweede helft toch het enige doelpunt: 0-1.

Jong PEC Zwolle kon met recht jong worden genoemd en mocht doelman Quinten van de Graaf dankbaar zijn dat er bij rust nog een 0-0 stand op het scorebord stond. De doelman wist een strafschop van Morad El Haddouti te keren. Zelf kregen de Zwollenaren ook kansen om te scoren, zeker nadat Jong N.E.C. Nijmegen halverwege het eerste bedrijf met tien man verder moest na een rode kaart voor Denzel Budde. Met een man meer kreeg Jong PEC Zwolle echter niet het doelpunt waar het zo naar op zoek was. Destan Bajselmani wist met een vrije trap nog wel bijna te scoren, maar keeper Job Schuurman keerde de inzet van de aanvoerder met moeite. Nog voor rust kreeg Jong N.E.C. Nijmegen nog een strafschop, maar ook dit keer ging de bal er niet in. Hicham Haouat schoot naast.

In de tweede helft kreeg Thomas van den Belt nog een goede mogelijkheid voor Zwolle, maar de Blauwvingers wisten tegen het tiental niet tot scoren te komen. Een punt overhouden aan het duel leek het hoogst haalbare, maar ook dat lukte niet. Zeven minuten voor tijd kopte Rick Wouters knap raak, waardoor Jong PEC Zwolle met lege handen achterbleef.

Jong PEC Zwolle – Jong N.E.C. Nijmegen: 0-1 (0-0)