Kayleigh voor één dag materiaalvrouw

Kayleigh voor één dag materiaalvrouw

Dinsdag 20 november is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Op deze dag organiseert UNICEF wereldwijd World Children's Day. In 140 landen nemen kinderen voor één dag het stokje op de werkvloer over van volwassenen. Ook bij PEC Zwolle, waar de 11-jarige Kayleigh Groothand het materiaalhok bemant.

,,Ik zou het super leuk vinden om bij PEC Zwolle te helpen als materiaalvrouw! Ik ben mijn hele leven al supporter en vaak bij de wedstrijden te vinden. Mijn droom is om eens de materiaalman te helpen met het klaar leggen van alle spullen."


Zo begon de brief van Kayleigh, die al veel thuiswedstrijden van PEC Zwolle met haar oma vanaf de tribune bekeek. Op dinsdagochtend staat ze ineens in het materiaalhok van materiaalman Jan de Groot kleding uit te delen aan de selectiespelers van PEC Zwolle. Een beetje spannend is het wel, maar zenuwachtig zegt Kayleigh niet te zijn, ook niet wanneer er drie camera's op de achtergrond worden opgesteld en de ene na de andere journalist haar het hemd van het lijf vraagt. Materiaalman Jan kijkt tevreden toe hoe Kayleigh #alseenbaas haar werkzaamheden verricht.


Ook Jeroen van Leeuwen komt even om de deur kijken. De algemeen manager pakte namens PEC Zwolle de handschoen op. ,,Het is vandaag World Children's Day. Samen met alle achttien Eredivisie-clubs hebben wij een vacature uitgeschreven. Op deze dag zijn kinderen de baas, vandaar ook de trui waar de hashtag #alseenbaas op te zien is. Kayleigh is vandaag de baas in het materiaalhok. Zij zorgt ervoor dat de selectie alle materialen heeft om straks te kunnen trainen. Kayleigh deelt de trainingsshirts uit, pompt de ballen op en na de training gaat ze de was doen."