Matchfacts PEC Zwolle – Vitesse

Matchfacts PEC Zwolle – Vitesse

Zaterdagavond komt Vitesse op bezoek in het MAC3PARK stadion. Onderstaand de feitjes en wetenswaardigheden die jij moet weten voordat de wedstrijd om 19.45 uur begint.

Onderlinge balans

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Vitesse werd elf keer eerder gespeeld op het hoogste niveau in Zwolle. Vier van die wedstrijden wist PEC Zwolle winnend af te sluiten. De laatste overwinning dateert uit maart 2017 toen er met 3-1 werd gewonnen. Mustafa Saymak, Nicolai Brock-Madsen en Danny Holla scoorden voor de Blauwvingers.


Vorm

Sinds de start van het nieuwe jaar pakte Vitesse acht punten, PEC Zwolle zet er daar zes tegenover. De Blauwvingers wonnen van FC Groningen en speelden gelijk tegen Willem II, FC Utrecht en RKC Waalwijk.


Overtredingen

PEC Zwolle en Vitesse hebben met Gustavo Hamer (50) en Oussama Tannane (49) de twee spelers met de meeste overtredingen in de Eredivisie dit seizoen in hun selectie. Hamer deed dit in 23 wedstrijden in de Eredivisie. Tannane had hier zestien wedstrijden voor nodig.


Zetterer

Michael Zetterer moest tegen AZ twee keer de bal uit de goal vissen. Toch was er nog heugelijk feitje voor de doelman van PEC Zwolle. De huurling van Werder Bremen bracht namelijk zeven keer redding: een persoonlijk record.


Stegeman

PEC Zwolle-trainer John Stegeman begon zijn profloopbaan als voetballer bij Vitesse. Uiteindelijk kwam Stegeman tot zeven wedstrijden in de Eredivisie voor de Arnhemmers, alvorens hij naar Helmond Sport transfereerde.


Oude bekenden

Bij Vitesse komt John Stegeman een drietal spelers tegen met wie hij als trainer van Heracles Almelo samenwerkte: Bryan Linssen, Oussama Tannane en Remko Pasveer.


Van Pluim tot Benson

Spelers die voor zowel PEC Zwolle als Vitesse speelden zijn onder meer Richard Roelofsen, Santi Kolk, Giovanni Gravenbeek, Jeroen Drost, Wiljan Pluim, Rochdi Achenteh, Maikel van der Werff, Fred Benson en Thomas Bruns.


Nog geen kaartje voor het duel van zaterdagavond? Klik hier voor de online ticketshop of kom op doordeweekse dagen tussen 08.30 en 17.00 uur langs in de PEC Zwolle Fanshop. Zaterdag kan je bij de informatiekassa (tussen hoofdingang en Fanshop in) nog kaarten aanschaffen voor dit duel. Je hebt daarvoor wel een geldig legitimatiebewijs regio Zwolle, een clubcard of seizoenkaart nodig.