Matchfacts VVV-Venlo – PEC Zwolle

Matchfacts VVV-Venlo – PEC Zwolle

PEC Zwolle speelt zaterdagavond in Venlo tegen de plaatselijke VVV. Onderstaand de bijzondere feiten en statistieken die je niet mag missen voordat de wedstrijd om 19.45 uur begint.

Onderlinge resultaat

Van de laatste vijf ontmoetingen in Venlo wist PEC Zwolle er drie winnend af te sluiten: 0-2, 0-1 en 1-2. In 2017 eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en vorig seizoen verloren de Blauwvingers in Covebo Stadion De Koel.


Vorig seizoen

Afgelopen seizoen was VVV-Venlo in eigen stadion met 2-0 te sterk voor PEC Zwolle. Na een vroege rode kaart van Diederik Boer, benutte Tino-Sven Susic een strafschop en besliste Patrick Joosten na rust de wedstrijd met een vrije trap.


Doelpuntrijk

PEC Zwolle en VVV-Venlo zijn dit seizoen de twee ploegen die het minst vaak ‘de nul’ houden in de Eredivisie. PEC Zwolle lukte dit nog niet één keer en de Limburgers deden dit afgelopen weekend tegen FC Emmen voor het eerst. RKC Waalwijk, FC Emmen en FC Twente hielden allen twee keer het doel schoon.


Broers

VVV-goalie Delano van Crooij is de oudere broer van PEC Zwolle-aanvaller Vito van Crooij. Het duo was beide onderdeel van het elftal van de Limburgers dat in 2017 naar de Eredivisie promoveerde.


Prijs

PEC Zwolle won in de zomer van 2015 de Herman Teeuwen Memorial, een wedstrijd die jaarlijks door VVV-Venlo wordt georganiseerd. Het duel werd door doelpunten van Sheraldo Becker en Lars Veldwijk met 1-2 gewonnen. RSC Anderlecht, Borussia Mönchengladbach en CS Osasuna waren eerdere winnaars van de prijs.


Sankt Pauli

Lennart Thy speelde bij FC Sankt Pauli drie wedstrijden samen met VVV-middenvelder Richard Neudecker. Thy speelde in zijn loopbaan 127 wedstrijden voor de club uit het Duitse Hamburg. Hierin kwam hij twintig keer tot scoren. Tevens kwam Thy in het seizoen 2017-2018 uit voor VVV en wist hij in 34 wedstrijden, 8 keer doel te treffen.


Weerzien

John Stegeman werkte als trainer van Heracles Almelo samen met Peter van Ooijen, die dit seizoen al vijf keer wist te scoren voor VVV Venlo. In drie seizoenen onder leiding van de huidige trainer van PEC Zwolle kwam de middenvelder tot 71 wedstrijden. Kenneth Paal speelde zowel bij Jong PSV als bij jeugdteams van Oranje samen met VVV Venlo-verdediger Damian van Bruggen.


Van Begois tot Wildschut

Andere spelers die bij beide clubs hebben gespeeld zijn onder meer Kevin Begois, Danny Holla, Danny Wintjens, Yanic Wildschut, Boban Lazic en Clint Leemans. Laatstgenoemde speelt op dit moment op huurbasis van PEC Zwolle bij RKC Waalwijk. Robert Maaskant was trainer bij beide clubs.


Strafbankje

De aanvoerder van VVV-Venlo, Danny Post, is zaterdagavond geschorst. Bij PEC Zwolle staat Gustavo Hamer op scherp, een volgende gele kaart levert hem een schorsing op.


Meer te weten komen over deze wedstrijd? Klik hier voor de voorbeschouwing met onder anderen Pelle Clement en Mustafa Saymak aan het woord.