Nederlaag PEC Zwolle in Utrecht

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om een goed resultaat te boeken op bezoek bij FC Utrecht. Bij rust kijkt de ploeg van trainer John van ’t Schip al tegen een 2-0 achterstand aan. Die marge wordt in de tweede helft niet meer goedgemaakt, ondanks dat Utrecht ruim twintig minuten met een man minder op het veld staat.

Met Younes Namli terug in de basis, wat ten koste ging van Denis Genreau, begon Zwolle aan het duel in Utrecht. In het eerste kwart van het duel deel Zwolle wat speldenprikjes uit. Zo schoten Gustavo Hamer en Clint Leemans van afstand richting het Utrechtse doel, maar die pogingen gingen net over of naast. Het was Utrecht dat het gevaarlijkste was. Zo had Zwolle geluk dat een doelpunt, na overleg met de VAR, werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet lang daarna kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong, toen Joris van Overeem een voorzet van Sean Klaiber met de borst tot doelpunt promoveerde. Vlak voor rust verdubbelde Klaiber met een bekeken schot in de korte hoek zelfs de voorsprong voor Utrecht.

Met Sepp van den Berg voor Dirk Marcellis probeerde PEC de achterstand in de tweede helft te repareren. Zwolle probeerde er doorheen te voetballen, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Totdat halverwege de tweede helft Joris van Overeem met een rode kaart werd weggestuurd na een harde charge op Clint Leemans. Daarvoor moest wel videoscheidsrechter Christiaan Bax ingrijpen, want arbiter Van den Kerkhof had in eerste instantie de overtreding met geel bestraft. Invaller Van den Berg stuitte bij een hoekschop op de vuisten van keeper Maarten Paes. In de slotfase mocht Stanley Elbers nog debuteren, maar ook hij kon het verschil niet maken.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle in eigen huis tegen landskampioen PSV. In het MAC3PARK Stadion wordt er om 20.45 uur afgetrapt.

FC Utrecht – PEC Zwolle 2-0 (2-0).

Toeschouwers: 18.063

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Gele kaart: Emanuelson, Klaiber (FC Utrecht), Hamer (PEC Zwolle)

Rode kaart: 68. Van Overeem (FC Utrecht)

Opstellingen:

FC Utrecht: Paes, Klaiber (90+1. Van der Maarel), Janssen, Bergström, Guwara, Van Overeem, Van de Streek, Gustafson (71. Letschert), Emanuelson, Gavory, Kerk (84. Dessers)

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis (46. Van den Berg), Lachman, Van Polen, Hamer, Leemans, Namli (81. Elbers), Flemming (61. Genreau), Van Crooij, Van Duinen

26. Van Overeem 1-0