Leemans en Dekker op bezoek bij WRZV De Boog

Leemans en Dekker op bezoek bij WRZV De Boog

Nooit meer buitenspel. Onder dit motto wordt al meer dan 30 jaar voetbal gespeeld door de leden van WRZV De Boog. De Zwolse G-voetbalvereniging voor voetballers én voetbalsters met een beperking is er voor jong en oud. Er wordt met veel enthousiasme en beleving gevoetbald. Vaste prik is de wekelijkse trainingsavond in de WRZV hallen.

PEC Zwolle United verzorgt met regelmaat activiteiten voor G-voetballers. Zo werd onlangs de training bezocht door twee speciale deelnemers. PEC Zwolle-spelers Rick Dekker en Clint Leemans kwamen namelijk een balletje mee trappen. Voor deze doelgroep is dat een enorme belevenis. Volgens de begeleiders/trainers van WRZV De Boog gaan een aantal voetballers er zelfs een stapje harder door lopen. ,,Ze willen natuurlijk graag aan de PEC Zwolle-spelers laten zien hoe goed ze kunnen voetballen", klinkt het langs het veld.


Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het plezier en zijn prestaties ondergeschikt. Bij de wat oudere groep gaat het er best fanatiek aan toe en wordt er zo nu en dan een plaagstootje uitgedeeld. Bij de iets jongere groep gaat het vooral spelenderwijs en nemen Dekker en Leemans de kleinsten op sleeptouw.

Na een uur, dat voorbij vloog, deelden de Zwolle-spelers o.a. posters uit en daar moest dan vanzelfsprekend een handtekening op. De leden van WRZV De Boog hebben er in ieder geval weer twee nieuwe PEC-helden bij.


Foto's: Theo Smits