Overzicht prestaties PEC Zwolle-internationals

Overzicht prestaties PEC Zwolle-internationals

Afgelopen week lag de competitie stil, in verband met het interlandvoetbal. Meerdere spelers van PEC Zwolle kwamen daarbij in actie voor hun nationale elftal. Hieronder een overzicht van de prestaties.

Curaçao

Voor Darryl Lachman stond er weer een mooie trip met Curaçao op het programma. In de Verenigde Staten werd afgelopen vrijdag voor de CONCACAF Nations League een wedstrijd gespeeld tegen de Maagdeneilanden. De verdediger begon in de basis, stond negentig minuten binnen de lijnen en won met 0-5.


Finland

Thomas Lam zat bij de selectie van Finland voor twee wedstrijden in de UEFA Nations League. Vrijdagavond won de ploeg met 0-1 bij Estland en drie dagen later werd er in eigen huis met 2-0 gewonnen van Griekenland. De Blauwvinger kwam in beide wedstrijden niet in actie.

 

Australië

Denis Genreau was op pad met de nationale ploeg van Australië. De ‘Socceroos’ speelden maandag een oefenwedstrijd in en tegen Koeweit, die met 0-4 werd gewonnen. De middenvelder kreeg geen speeltijd van bondscoach Graham Arnold en wacht zodoende nog op zijn debuut als international.


Italië

Gianluca Scamacca en Alessandro Tripaldelli speelden met Italië O20 twee wedstrijden in de Elite League. Vorige week donderdag gingen de Zuid-Europeanen met 2-1 onderuit op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Engeland. De verdediger kwam daarbij de hele wedstrijd in actie en de spits maakte na de rust zijn opwachting. Een week later bleek ook Portugal met 1-2 te sterk. Scamacca speelde de hele wedstrijd en wist het enige Italiaanse doelpunt van de avond te scoren. Tripaldelli deed 80 minuten mee.