Halve finale beker voor PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. Door een heel vroeg doelpunt kreeg het in eigen huis Excelsior Barendrecht Vrouwen op de knieën. Babiche Roof koppelde haar ploeg na afloop onder toeziend oog van haar team aan ADO Den Haag Vrouwen, terwijl de andere wedstrijd tussen Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen zal gaan.

De start van PEC Zwolle Vrouwen was ijzersterk, want al na 45 seconden kwam de thuisploeg op voorsprong. Maxime Bennink werd er op de linkerflank vandoor gestuurd, gaf laag voor op Yvette van Daelen, die met de hak keepster Isa Pothof klopte: 1-0. Zwolle ging direct in dezelfde versnelling door. Via de sterk opkomende rechtsback Allison Murphy werd veel gevaar gesticht, maar ook op links kon Bennink ongestoord aanvallen. Na het eerste kwartier schoof Excelsior Barendrecht Vrouwen wat op en dit resulteerden in kansen voor Nikki IJzerman en Eline Koster, die Nienke Olthof op haar weg vond. De keepster had ook een antwoord op een inzet van Sherallin Henriquez in een fase waarin de bezoekers aanspraak maakten op de gelijkmaker. De laatste kans voor rust was voor Babiche Roof, die zichzelf de ruimte verschafte om te schieten, maar op de benen van Pothof schoot.

In de tweede helft was het Excelsior Barendrecht Vrouwen dat uit de startblokken schoot. Toch bleef PEC Zwolle Vrouwen eenvoudig overeind. Het verzuimde in de tweede helft afstand te nemen van de Zuid-Hollanders, mede door goed keeperswerk van doelvrouw Pothof. Bennink was er met een schot dat op de doellijn gekeerd werd nog het meest dichtbij, maar ook Roof en Van Daelen kregen goede kansen. In de blessuretijd ging het nog bijna mis, maar Excelsior Barendrecht Vrouwen wist niet tot scoren te komen, waardoor het doelpunt van Van Daelen genoeg bleek voor de winst.

Op 12, 13 of 14 april ontvangt PEC Zwolle Vrouwen in de halve finale ADO Den Haag Vrouwen. De eerstvolgende wedstrijd voor de competitie is aanstaande vrijdag, 15 maart, thuis tegen FC Twente Vrouwen. De aftrap is om 19.30 uur.

PEC Zwolle Vrouwen - Excelsior Barendrecht Vrouwen: 1-0 (1-0).