PEC Zwolle huurt Michael Zetterer

PEC Zwolle huurt Michael Zetterer

PEC Zwolle heeft Michael Zetterer aan de selectie toegevoegd. De 23-jarige doelman wordt voor twee seizoenen gehuurd van Werder Bremen en is zaterdag present bij de eerste training van de Blauwvingers.

Zetterer doorliep een groot gedeelte van de jeugdopleiding bij SpVgg Unterhaching alvorens hij op 19-jarige leeftijd werd opgepikt door Werder Bremen. Daar werd hij het voorbije seizoen al verhuurd aan het Oostenrijkse Klagenfurt, waarvoor hij 14 duels in actie kwam.


Michael Zetterer: ,,Ik heb enorm veel zin in het nieuwe seizoen in Zwolle. De afgelopen periode heb ik hele goede verhalen gehoord over deze club. Ik heb een warm gevoel bij PEC Zwolle gekregen, mede door de fijne gesprekken die ik met de directie heb gevoerd. Deze club heeft vertrouwen in mij getoond, nu is het aan mij om dat uit te betalen.”


Technisch manager Mike Willems over de nieuwe keeper: ,,Met het aantrekken van Michael hebben we de eerste van twee vacante plekken onder de lat ingevuld. Michael is een doelman die in Duitsland hoog staat aangeschreven en niet voor niets bij Werder Bremen onder contract staat. Het afgelopen seizoen heeft hij in Oostenrijk ervaring opgedaan en daar is hij bij ons op de radar gekomen. Wij zien in hem een talentvolle doelman die perfect bij PEC Zwolle past en hier een volgende stap in zijn carrière kan maken.”