PEC Zwolle naar finales eDivisie!

PEC Zwolle naar finales eDivisie!

Het esports-team van PEC Zwolle, met Tony Kok (PlayStation 4), Jonas Ghebrehiwot (Xbox) en Stefan Vellinga (coach), heeft zich geplaatst voor de finales van het eerste seizoen van de eDivisie. De eDivisie is de digitale variant van de Eredivisie waar alle 18 clubs aan deelnemen.

Na 17 speelrondes stonden de Zwollenaren op plek 14, wat precies genoeg was voor plaatsing voor de play-offs. De nummers 1 en 2 plaatsten zich direct voor de finales, terwijl de nummers 3 t/m 14 de play-offs in moesten. Als nummer 14 van de ranglijst moest PEC Zwolle zich opmaken voor het duel tegen de nummer 3 Vitesse, dat in de laatste speelronde een top-2 klassering verspeelde. In een onderling duel over twee games verraste PEC Zwolle enigszins door Vitesse met 3-2 te verslaan; Tony overklaste zijn tegenstander door met 3-0 te winnen, terwijl Jonas in de slotminuten nog tegen een 0-2 nederlaag aanliep.


Moedig PEC Zwolle aan in AFAS Live

Op zaterdag 15 februari vinden de finales plaats in het AFAS Live (Amsterdam). PEC Zwolle treedt dan in de kwartfinale aan tegen FC Utrecht, waar eerder dit seizoen op basis van gescoorde uitdoelpunten van werd verloren (2-1 winst en 0-1 verlies). Op 15 februari vinden ook de halve finales en de grote finale plaats. Naast de titel van 'Nederlands kampioen FIFA 20' wordt er ook gestreden om in totaal €50.000,- prijzengeld.


Jij kan onze eSporters komen aanmoedigen en ontmoeten tijdens dit unieke evenement, want AFAS Live wordt omgebouwd tot een spectaculair FIFA-stadion, het grootste van de wereld. Als fan van PEC Zwolle kan je hier voordelig bij aanwezig zijn. Met de kortingscode ‘EDIVPEC2020’ krijg je 20% korting op tickets. Bestel nu via deze link.


Met dank aan de ondersteuning van official esports-partners Molecaten, Home of eSports, Werkis en maatschappelijk partner Veiligheidsregio IJsselland.