PEC Zwolle onderuit bij effectiever Heracles

PEC Zwolle is er niet in geslaagd om de overwinning op ADO Den Haag een goed vervolg te geven. Op bezoek bij Heracles Almelo is het spel bij vlagen vrij aardig, maar is de thuisploeg veel effectiever dan PEC Zwolle: 4-0.

Zwollenaren starten sterk

In het Erve Asito waren de eerste mogelijkheden voor PEC Zwolle. Vito van Crooij kwam tot twee keer toe in kansrijke situatie, maar zijn eerste poging werd geblokt terwijl poging twee een gemakkelijke prooi was voor keeper Janis Blaswich. Diezelfde goalie hield ook Illias Bel Hassani van scoren af. Zwolle voetbalde in die fase ook gemakkelijker dan de thuisploeg, maar het was Heracles dat bij de eerste de beste kans doel trof. Een voorzet viel tussen Darryl Lachman en doelman Xavier Mous in, werd nog beroerd door Lachman, waarna de bal belandde voor de voeten van Lennart Czyborra. Zijn poging was Mous te machtig: 1-0. Een extra domper was kort daarna het uitvallen van Mustafa Saymak, die nog wel gevaarlijk was met een volley die de lat schampte. In het tweede deel van de eerste helft was Heracles gevaarlijker, met onder meer pogingen van Mauro Junior.

Paal laat kansen op gelijkmaker liggen

Begin tweede helft was er een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker. Kenneth Paal stuitte vrijstaand op Blaswich en had bij de rebound net te veel tijd nodig voor een kansrijke poging. Deze inzet werd gesmoord. Het spel golfde op en neer, met kansen voor beide doelen. De grootste wederom voor Zwolle. Kansen voor Gustavo Hamer (vrije trap net naast) en Pelle Clement (schot over) leverden echter niets op voor de bezoekers. Het was opnieuw Heracles dat scoorde. Silvester van der Water kon na een korte combinatie door het centrum de bal achter Mous werken.

Zwolle raakt weer de lat, Heracles loopt uit

Met Lennart Thy als extra spits probeerden de mannen van John Stegeman het wel, maar het was Mauro Junior die in de counter voor 3-0 zorgde. Thy kopte vlak voor tijd uit een vrije trap de bal nog op de lat, nadat vlak daarvoor ook Iliass Bel Hassani (redding Blaswicht) en Reza Ghoochannejhad (kopbal net over) het net niet wisten te vinden. Invaller Joey Konings maakte het nog erger voor PEC Zwolle, door in blessuretijd voor 4-0 te zorgen.

Dinsdag krijgt PEC Zwolle al de kans om de nare smaak weg te spoelen. Dan reist de ploeg van trainer/coach John Stegeman af naar Zeeuws-Vlaanderen. Om 19:45 uur wordt er afgetrapt bij HSV Hoek. Drie dagen later komt PEC Zwolle opnieuw in actie. Die vrijdag is Ajax om 20:00 uur de eerstvolgende tegenstander in het MAC3PARK stadion.

Heracles Almelo – PEC Zwolle 4-0 (1-0).

Toeschouwers: 10.157

Scheidsrechter: Pérez

Gele kaarten: Clement (PEC Zwolle)

Heracles Almelo: Blaswich, Bakboord, Pröpper, Knoester, Czyborra, Kiomourtzoglou, Merkel, Junior (86, Szöke), Van der Water (79. Bijleveld), Dessers en Dos Santos (66. Konings).

PEC Zwolle: Mous, Bajselmani (71, Thy), Lachman, Nakayama, Paal, Clement, Hamer, Bel Hassani, Saymak (20. Bruns), Ghoochannejhad en Van Crooij.

17. Czyborra 1-0

65. Van der Water 2-0