PEC Zwolle scoort er vier in Genemuiden

PEC Zwolle heeft dinsdagavond de tweede wedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Sportclub Genemuiden werd met 1-4 opzij gezet. Zian Flemming zorgde met twee treffers voor rust voor de helft van de doelpuntenproductie. In de tweede helft bouwden Darryl Lachman en Mike van Duinen de score verder uit.

Het eerste doelgevaar van Zwolse zijde leverde meteen een treffer op. Terell Ondaan speelde de compleet vrijstaande Zian Flemming aan, die in een leeg doel de bal kon binnen schuiven. Flemming kon niet veel later opnieuw bijna juichen. Doelman Eser Elmali voorkwam met een puike redding, dat de halve omhaal van de aanvallende middenvelder doel trof. Ook Erik Israelsson en Rogier Benschop kregen een mogelijkheid om de score verder op te voeren, maar Elmali en de paal voorkwamen dat. Hierop volgde een rommelige fase van beide kanten, waarin het tempo te laag lag om gevaar te kunnen stichten. SC Genemuiden wist toch op gelijke hoogte te komen. Daar had het een vrije trap van de warrig fluitende leidsman voor nodig. Omar Kavak wist van een meter of twintig op schitterende wijze Mickey van der Hart te kloppen. Via de paal ging de bal bij de andere paal over de doellijn: 1-1. De Zwollenaren raakten niet van de leg. Bram van Polen had van afstand geen succes, maar zag dat Flemming dat een minuut voor rust wel had, waardoor de score op 1-2 kwam.

PEC Zwolle begon net als in Berkum met elf nieuwe gezichten aan de tweede helft. Via Darryl Lachman kwam het na een goed uur op 1-3. Op aangeven van die andere centrale verdediger, Sepp van den Berg, was het de van Willem II overgekomen speler die er 1-3 van maakte. Net als Flemming had ook Lachman zomaar zijn tweede kunnen maken, maar nu ging de bal naast. Een veel grotere kans was er voor Jaïro Schet, die na een hard schot van Mike van Duinen voor open doel de bal het sportpark uitjoeg. De 1-4 eindstand werd door Van Duinen op het scorebord gezet. Nadat de spits zelf door de tweede doelman van Genemuiden onderuit werd gehaald, faalde de spits niet vanaf elf meter.

SC Genemuiden - PEC Zwolle 1-4 (1-2).

Scheidsrechter: Paarhuis