PEC Zwolle sluit teleurstellend jaar af met nederlaag

Na een roerige week is PEC Zwolle er niet in geslaagd het kalenderjaar 2018 positief af te sluiten. Op bezoek in Venlo krijgt doelman Diederik Boer binnen het half uur een rode kaart. PEC komt die tegenslag niet meer te boven en verliest met 2-0.

Met Gert Peter de Gunst als eindverantwoordelijke op de bank beleefde PEC Zwolle een moeilijke eerste helft. Al binnen tien minuten leek VVV-Venlo een penalty te krijgen na een overtreding van aanvoerder Bram van Polen. Na overleg met VAR Rob Dieperink bleek er volgens de warrig fluitende scheidsrechter Joey Kooij echter sprake van buitenspel. De penalty ging niet door, maar halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg die alsnog. Diederik Boer kwam gevaarlijk in op Patrick Joosten en kreeg de rode kaart. Mickey van der Hart was vervolgens kansloos op de binnengeschoten bal van Tino-Sven Susic: 1-0. Zwolle probeerde met tien man voor rust wel gevaar te stichten, maar vaak genoeg kwam de voorzet niet aan. Het dichtst bij gevaar was Zian Flemming. Hij raakte de bal echter verkeerd.

Vlak na rust ontsnapte PEC Zwolle aan de 2-0. Een voorzet van Joosten werd door Jay-Roy Grot voor open doel over gekopt. Zwolle was via een kopbal van Flemming gevaarlijk, maar VVV-Venlo-keeper Delano van Crooij kon eenvoudig vangen. Logischerwijs was VVV met een man meer wat dreigender. Dat resulteerde na 66 minuten in de 2-0. Een vrije trap werd door Patrick Joosten prima binnengeschoten. PEC Zwolle probeerde het daarna nog wel via onder meer Stanley Elbers (poging over het doel). De formatie van De Gunst voorkwam vooral dat de schade nog verder opliep.

VVV-Venlo – PEC Zwolle 2-0 (1-0).