PEC Zwolle trekt lijn door en wint in Almelo

Het kalenderjaar 2019 is PEC Zwolle voor alsnog gunstig gezind. Ook de tweede competitiewedstrijd onder trainer Jaap Stam levert een overwinning op. Door doelpunten van Mike van Duinen en Lennart Thy winnen de Zwollenaren op bezoek bij provinciegenoot Heracles Almelo (0-2).

PEC Zwolle begon in Almelo met de van een schorsing teruggekeerde Kingsley Ehizibue weer in de basis. De Zwollenaren speelden een prima eerste helft waarin het vrij weinig van de Almeloërs te duchten heeft. Na een kwartier spelen kwam de ploeg van trainer Jaap Stam op voorsprong. Een corner van Pelle Clement werd door Mike van Duinen heerlijk binnengeschoten. Ook in de fase daarna kreeg PEC Zwolle een aantal mogelijkheden op 0-2. De grootste was voor Younes Namli, die keeper Blaswich tot een redding dwong. Aan de andere kant wist doelman Mickey van der Hart zijn doel met kunst- en vliegwerk schoon te houden bij een ouderwetse scrimmage, waarbij ook de paal nog redding bracht.

Begin tweede helft ging de thuisploeg, met voormalig PEC Zwolle-speler Jesper Drost als invaller binnen de lijnen, op jacht naar de gelijkmaker. Het leverde een aardige kans op voor spits Adrián Dalmau, die recht op Van der Hart schoot. Na die moeilijke eerste tien minuten was PEC Zwolle dodelijk effectief bij de eerste de beste kans. Lennart Thy gleed de bal in het doel na een voorzet van Younes Namli. Heracles Almelo gaf zich niet zomaar over. Dalmau versierde na een uur spelen een strafschop, toen Ehizibue hem onderuit schopte. Van der Hart onderstreepte echter zijn prima vorm door de penalty van Kristoffer Peterson te keren. Heracles bleef druk zetten en dacht zelfs een tweede strafschop te krijgen, nadat Van Polen met zijn arm ongelukkig het gezicht van Dalmau raakte. Na uitgebreid overleg met de VAR besloot Allard Lindhout niet nogmaals de bal op elf meter te leggen. In het laatste half uur trok de ploeg van Stam, gesteund door ruim 350 Zwolse supporters in het uitvak, de zege vakkundig over de streep. In de slotfase was Heracles-invaller Joey Konings nog wel dichtbij de 1-2, maar Van der Hart voorkwam andermaal dat het nog spannend werd.  Een belangrijke overwinning, want PEC Zwolle klimt gestaag richting de middenmoot van de Eredivisie.

Volgende week zondag wacht voor PEC Zwolle het treffen met FC Utrecht. In het eigen MAC3PARK stadion wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Heracles Almelo – PEC Zwolle: 0-2 (0-1).

Toeschouwers: 10.676

Scheidsrechter: Lindhout

Gele kaarten: Merkel, Drost, Rossmann (Heracles Almelo), Bouy, Ehizibue, Clement en Elbers (PEC Zwolle).

Opstellingen:

Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Czyborra, Van den Buijs (81. Dos Santos), Rossmann, Merkel (65. Konings), Duarte (46. Drost), Osman, Kuwas, Dalmau, Peterson

PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Lam, Van Polen, Paal, Bouy (58. Leemans), Clement, Namli, Van Crooij (58. Elbers), Thy (90+1. Flemming), Van Duinen