PEC Zwolle verder in bekertoernooi na zege op Hoek

PEC Zwolle heeft dinsdagavond de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. Op bezoek in Zeeuws-Vlaanderen kwamen de Blauwvingers geen moment in de problemen: 0-3. Alle treffers vielen na rust.

Vliegende start blijft uit

PEC Zwolle kende een lastige eerste helft in Zeeuws-Vlaanderen. De start was voortvarend, want al na een minuut spelen kopte Lennart Thy na een knappe actie van Dennis Johnsen op de lat. PEC Zwolle was lang op zoek naar de moeilijk te vinden opening in de verdediging van HSV Hoek. HSV Hoek drong een kleine periode aan richting de goal van Xavier Mous, claimde zelfs nog een strafschop, maar kwam verder niet tot grote kansen op de openingstreffer.

Thy breekt de ban

Vito van Crooij liet zich na een klein halfuur zien. In eerste instantie met een goede individuele actie en een schot net naast de goal. Twee minuten hierna met een volley op een lange bal van Pelle Clement.

Ook na rust dicteerde PEC Zwolle het spel. Na een aantal pogingen van de Blauwvingers brak Thy de ban. Illas Bel Hassani, die in de rust in het veld was gekomen voor Thomas Lam, schoot op goal. Deze werd nog gekeerd door doelman Nicholas Skverer van HSV Hoek, maar in de rebound wist Thy raak te schieten. Hoek probeerde daarna nog meer op de aanval te spelen, maar keeper Mous hoefde niet in actie te komen.

Opnieuw Thy

In de slotfase van het bekertreffen wist PEC Zwolle de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Jarno Westerman, die in het veld was gekomen voor Van Crooij, bereikte Dennis Johnsen die na een knappe actie de 0-2 op het scorebord zette. De volgende treffer liet vervolgens niet lang op zich wachten. Thy trof andermaal doel en bepaalde daarmee de eindstand op 0-3.

PEC Zwolle komt vrijdagavond alweer in actie, maar dan voor de competitie. In het eigen MAC3PARK stadion is Ajax de tegenstander. Zaterdagavond wordt tijdens de loting bekend wie PEC Zwolle in de volgende ronde treft.

HSV Hoek – PEC Zwolle 0-3 (0-0).

Toeschouwers: 2.100

Scheidsrechter: Gerrets

Gele kaarten: Nakayama (PEC Zwolle), De Jager en Constansia (HSV Hoek)

Opstellingen:

HSV Hoek: Embrechts, Vandepitte, Wilson, James (82’ Nelis), Smulder, Impens, Franse (54’ Manengela), Bannani, De Jager (69’ Abdenbi), Skverer, Constansia.

PEC Zwolle: Mous; Van Wermeskerken, Lam (46’ Bel Hassani), Lachman, Paal, Nakayama, Clement, Huiberts, Johnsen, Thy, Van Crooij (71’ Westerman).