PEC Zwolle Vrouwen overtuigend langs pover Ajax Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen overtuigend langs pover Ajax Vrouwen

Voor ruim 1400 toeschouwers heeft PEC Zwolle Vrouwen vrijdagavond een briljante zege geboekt tegen Ajax Vrouwen. Door treffers van Rebecca Doejaaren, Babiche Roof en Lauri Weijkamp won het team van trainer/coach Wim van der Wal met 3-1.

PEC Zwolle Vrouwen-doelvrouw Nienke Olthof kon direct aan de bak. Een vrije trap van de Amsterdammers werd met het hoofd door Marjolijn van den Bighelaar naar de lange hoek gestuurd, maar met een fantastische redding voorkwam Olthof een vroege achterstand. De eerste aanval van PEC Zwolle Vrouwen was gelijk succesvol. Op de linkerflank snelde Maxime Bennink langs haar tegenstandster. De voorzet op Rebecca Doejaaren was op maat, waarna de spits haar ploeg op een 1-0 voorsprong zette. Lang kon PEC Zwolle Vrouwen niet van deze opsteker genieten. In de opbouw ging het mis toen Bonita Theunissen een te korte bal gaf op Leonie Vliek. Daardoor stond ook Nienke Olthof uit positie en kon Soraya Verhoeve het buitenkansje afronden: 1-1. Direct daarna probeerde Theunissen haar fout goed te maken, maar de lat stond een tweede Zwolse treffer in de weg.


De tweede helft begon nog spectaculairder dan de eerste. Waar in Den Haag een week eerder direct na rust een tegentreffer moest worden geïncasseerd, was het nu Zwolle dat scoorde. Wie anders dan captain Babiche Roof zette haar handtekening onder de treffer. Hierna zette Ajax Vrouwen wel wat druk, maar de achterhoede van PEC Zwolle Vrouwen was daar bepaald niet van onder de indruk. Olthof hoefde slechts eenmaal handelend op te treden op een inzet van Verhoeve. Het futloos ogende Ajax Vrouwen kwam verder nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval. Het duurde tot tien minuten voor tijd, voordat PEC Zwolle Vrouwen weer gevaarlijk werd. Bennink werd de diepte ingestuurd, was sneller bij de bal dan keepster Lize Kop, maar ging onderuit. Twee minuten later was het invalster Lauri Weijkamp die haar team op een 3-1 voorsprong zette. Dit bleek de doodsteek voor de Amsterdammers, die niet meer bij machte bleken om nog wat terug te doen.


PEC Zwolle Vrouwen - Ajax Vrouwen: 3-1 (1-1).

Toeschouwers: 1408

Scheidsrechter: Wiedijk

Gele kaarten: -

 

Opstellingen:

PEC Zwolle Vrouwen: Olthof, McDonough, Smid, Van Koot, Vliek, Asbroek, Tiemens (78. Murphy), Roof, Theunissen (76. Weijkamp), Doejaaren en Bennink (88. Matulich).

 

Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most, Dijkstra (76. Salma), Van Es, Van der Linden, Schenkel (62. E. Bakker), L. Bakker, Verhoeve, Lewerissa, Jansen en Van den Bighelaar (76. Akkerman).

 

Scoreverloop:

11. Doejaaren 1-0

18. Verhoeve 1-1

46. Roof 2-1

82. Weijkamp 3-1


PEC Zwolle Vrouw van de Wedstrijd:

Rebecca Doejaaren

Onze partners