Volwassen zege PEC Zwolle Vrouwen

PEC Zwolle Vrouwen heeft dinsdagavond een overwinning geboekt op Excelsior Barendrecht. In eigen huis scoorde Babiche Roof tweemaal, nadat Maxime Bennink de openingstreffer verzorgde. Pas in de blessuretijd deden de gasten wat terug: 3-1.

Beide ploegen waren slordig in de beginfase, maar werden wel gevaarlijk. Yvette van Daelen was namens PEC Zwolle Vrouwen tweemaal dicht bij de openingstreffer, maar de verdedigster wist zowel met de hak als met het hoofd niet te scoren. Aan de andere kant was Excelsior Barendrecht Vrouwen gevaarlijk met een snelle aanval.

Jolina Amani kwam vrij voor Nienke Olthof, maar de keepster redde bekwaam.

PEC Zwolle Vrouwen begon naarmate de eerste helft vorderde steeds beter te spelen. Dat resulteerde in een aantal goede kansen. Van Daelen kopte de bal op de lat en zowel Moïsa van Koot als Bonita Theunissen stuitten op Pothof. Na bijna een half uur spelen werd de ban gebroken door Maxime Bennink. De aanvalster pikte de bal vlak voor het doel op en scoorde op fraaie wijze met haar hak. Excelsior Barendrecht Vrouwen bleef daarna goed meedoen en kreeg een enorme kans op de gelijkmaker. Carmen Simonis mocht alleen op Olthof af, maar de nummer 10 van de bezoekers schoot naast. Op slag van rust verdubbelde Babiche Roof de voorsprong van de Blauwvingers. De aanvoerster werd goed weggestuurd en in een onderling duel met keepster Pothof schoof ze de bal in de verre hoek.

Na rust dicteerde PEC Zwolle Vrouwen het spel, maar verzuimde het verder afstand te nemen. De gasten uit Zuid-Holland probeerden het wel, maar kwamen er niet meer aan te pas. In de 89e minuut wist Roof alsnog de derde Zwolse treffer te maken, waarna in blessuretijd Excelsior Barendrecht Vrouwen via Amani nog tegen scoorde.

PEC Zwolle Vrouwen - Excelsior Barendrecht Vrouwen 3-1 (2-0).