Zwolse vrouwen scoren er lustig op los

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond in een kletsnat MAC3PARK stadion ook de return tegen Excelsior Barendrecht Vrouwen gewonnen. Nadat het vorige week in de eerste wedstrijd van de derde ronde van de Eredivisie Cup al met 1-3 zegevierde, scoorde het er nu vooral voor rust flink op los: 6-2.

Vroege beslissing

De bal lag al vroeg in het net, want na vier minuten scoorde PEC Zwolle Vrouwen via Nikita Tromp. De spits kreeg de bal op een presenteerblaadje van aanvoerster Dominique Bruinenberg. De middenveldster zette binnen het kwartier haar handtekening onder de 2-0. Tussendoor probeerde Excelsior Barendrecht Vrouwen het wel, maar Eline Koster wist keepster Nienke Olthof niet te passeren. Toen Rebecca Doejaaren na een half uur spelen de 3-0 liet aantekenen was de wedstrijd definitief beslist. Tromp leek zelfs de vierde te maken toen de spits samen met Doejaaren alleen op doelvrouw Isa Pothof af mocht gaan, maar Tromp bleef niet achter de bal op het moment van spelen waardoor haar treffer niet doorging. Een identieke situatie volgde drie minuten voor rust, maar nu maakte Doejaaren het zelf af. Haar tweede van de wedstrijd en de 4-0.

Hattrick Doejaaren

Met Yvette van Daelen voor Amy Banarsie en Celien Tiemens voor Lauri Weijkamp, begon PEC Zwolle Vrouwen met twee nieuwe gezichten aan de aftrap voor de tweede helft. Aan het spelbeeld veranderde ook na de thee weinig. Na een kwartier spelen wist Doejaaren haar derde van de avond te maken (5-0). Vlak daarna deed Excelsior Barendrecht Vrouwen via Eline Koster wat terug, 5-1. Zwak uitverdedigen aan Zwolse zijde betekende vijf minuten later zelfs de 5-2 en opnieuw was het Koster die scoorde, ditmaal met het hoofd.

Het laatste woord was aan de captain van Zwolle, Dominique Bruinenberg. Zij verzilverde in de slotfase een zelf verdiende strafschop en bepaalde daarmee de eindstand op 6-2.

PEC Zwolle Vrouwen – Excelsior Barendrecht Vrouwen: 6-2 (4-0).