PEC Zwolle Vrouwen niet opgewassen tegen Twente

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond een ruime nederlaag geleden. In de kampioenspoule bleek het ondanks een sterke openingsfase niet opgewassen tegen titelkandidaat FC Twente Vrouwen: 1-5.

Nadat Nienke Olthof de eerste serieuze kans van FC Twente Vrouwen wist te smoren, kregen de Zwollenaren een handvol kansen. De eerste was voor Maxime Bennink, die door Babiche Roof de diepte in werd gestuurd. Bennink omspeelde keepster Nicky Evrard, maar legde de bal vervolgens terug in de voeten van verdedigster Myrthe Moorrees. De tweede kans volgde nog geen minuut later. Weer stond Roof aan de basis. Ditmaal mikte Bennink rakelings naast. Joëlle Smits liet drie minuten later zien wél effectief om te kunnen gaan met kansen. Op randje buitenspel ontsnapte Smits aan de aandacht van Shanel Smid en rondde af: 0-1. Hierna kreeg Zwolle wederom een prima kans, maar Yvette van Daelen knalde de bal werkelijk over, waar een schuiver laag in de hoek een logischer optie leek. Weer sloeg Twente toe na geklungel in de Zwolse defensie. Ook de 0-3 vijf minuten voor rust kwam voort uit een fout achterin bij Zwolle. Tweemaal zette Renate Jansen haar handtekening onder het doelpunt. Via Maxime Bennink blies PEC Zwolle Vrouwen de tweede helft nog wat hoop in. De aanvalster scoorde op slag van rust de 1-3.

Een aansluitingstreffer zat er niet in, want het was opnieuw Jansen die Zwolle met haar derde treffer van de avond de das om deed. Na eerst de paal nog te hebben geraakt, wipte de aanvalster na een uur de bal over Olthof in het doel. Drie minuten was het opnieuw raak. Nu was het Smits die scoorde. Hierna vond Twente het wel welletjes. Zwolle probeerde nog wat te doen aan de achterstand, maar kwam maar moeizaam tot kansrijke aanvallen.

Volgende week vrijdag, 22 maart, gaat PEC Zwolle Vrouwen op bezoek in Eindhoven. Daar is om 19.30 uur PSV Vrouwen de tegenstander.

PEC Zwolle Vrouwen - FC Twente Vrouwen: 1-5 (1-3).